Anomalie în imobiliare: Cum a ajuns o casă cu 4 dormitoare în Spania mai ieftină decât o garsonieră în Berceni

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
O casă mare în Spania e mai ieftină decât un apartament în București
O casă mare în Spania e mai ieftină decât un apartament în București

Piața imobiliară din Spania oferă oportunități greu de imaginat pentru români în urmă cu câțiva ani. Astfel, pentru o casă cu 4 dormitoare și living situată în zona Granada din sudul Spaniei poți plăti mai puțin decât pe o garsonieră în București, și nu în centru.  

Dacă până acum câțiva ani, o casă într-un sat superb din sudul Spaniei părea doar un vis frumos, astăzi cei care au ceva bani puși deoparte se pot gândi serios la o astfel de investiție. Fie că prețurile au stagnat sau au scăzut în Spania sau cele din București au ajuns la niveluri amețitoare, un lucru este acum cert: cu banii pe care îi dai pe o garsonieră în cartierul bucureștean Berceni poți cumpăra o casă în Spania. 

Cum a ajuns o casă cu 4 dormitoare din Spania mai ieftină decât o garsonieră din Berceni

 

Piața imobiliară din Spania a devenit în ultimii ani din ce în ce mai accesibilă. Prețurile sunt relativ mici, iar oferta este bogată. În timp ce prețurile imobiliare din București au crescut semnificativ în ultimii ani, în Spania ele au rămas relativ stabile sau chiar au scăzut. Acest lucru face ca achiziționarea unei case în Spania să fie o opțiune atractivă și pentru români.

Printre factorii determinanți se numără criza economică puternică prin care a trecut Spania, cererea scăzută și exodul tinerilor din satele spaniole.

Anul 2008 a marcat debutul unei crize economice majore în Spania, care a afectat grav piața imobiliară. Prăbușirea sectorului construcțiilor a dus la un surplus semnificativ de proprietăți neocupate, scăzând dramatic prețurile. Băncile au rămas cu un portofoliu vast de credite neperformante, provenite din finanțarea proiectelor imobiliare eșuate.

Populația locală din mai multe zone se confruntă cu dificultăți economice, limitând cererea pentru locuințe.

În plus, exodul tinerilor spanioli în căutarea unor oportunități mai bune în alte țări a contribuit la scăderea cererii.

Vezi și: Spania. Localitățile unde se vând cele mai ieftine case pe plajă. Lista completă

Exemple concrete

 

Potrivit unui anunț găzduit de portalul de specialitate Idealista, proprietarul unei case de 240 mp, cu 4 camere, living și 3 băi, cere doar 45.000 de euro.  

Casa este construită în anul 1984 și se află în municipiul Pinos-Puente din provincia Granada, în sudul Spaniei.

"Parterul este compus din living, bucatarie si terasă. La primul etaj sunt 4 dormitoare, 3 bai si o terasă mare. Este o locuință mare, întrucât are 240 m2 construiți și 160 m2 utili. Cu o renovare poate fi o oportunitate grozavă de a locui sau de a reînchiria" se arată în anunț. 

casa-4-camere-spania_41357200

În București, descoperim că aceeași sumă de bani nu ne ajunge nici pentru o garsonieră din Berceni. Potrivit unui anunț postat pe site-ul OLX, pentru o garsonieră de 32 mp situată lânga stația de metrou Dimitrie Leonida din Berceni, proprietarul cere 52.900 euro.

garsoniera-berceni_61943400

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel