ANM, alertă de vreme rea: Vânt puternic și ninsori, până luni seara!

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Meteorologii au emis o atenționare de vreme rea pentru duminică și luni.

Meteorologii anunță că până luni seara, în cea mai mare parte a țării vor fi intensificări ale vântului, precipitații mixte si ninsori.

Pentru zona de munte a fost emisă o atentionare Cod galben de ninsori.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o informare privind intensificari ale vantului, precipitatii mixte si ninsori, valabila pana luni, la ora 22.00.

"Sambata si duminica, local si temporar, vor fi intensificari ale vantului in cea mai mare parte a tarii, cu rafale in general de 45...55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vantul va avea intensificari indeosebi in regiunile sud-estice si in Carpatii Meridionali", arata ANM, într-un comunicat de presă.

Cei care merg la munte trebuie să ștei că meteorologii au emis cond galben până luni seara.


"La inceputul intervalului in Carpatii Occidentali, iar din a doua parte a noptii de sambata spre duminica (4/5 ianuarie) mai ales in Carpatii Meridionali, va ninge moderat cantitativ si se va depune strat nou de zapada, local consistent. Vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala in general de 65...75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, mai ales in Carpatii Meridionali si de Curbura, peste 90...100 km/h, viscolind si spulberand zapada", se arata in atentionare.

O alta atentionare Cod galben vizeaza Moldova, unde sunt asteptate intensificari ale vantului, de duminica, de la ora 9.00, pana luni, la ora 6.00.

citeste si

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel