Anglia. Un ministru guvernamental a confundat în mod repetat Albania cu România în timpul unui interviu stânjenitor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mel Stride, ministru guvernamental pentru Muncă și Pensii, a încurcat două țări în timpul unui interviu despre imigrație. El a confundat în mod constant Albania cu România.

Mel Stride, secretar de stat pentru Muncă și Pensii, a fost întrebat despre promisiunea lui Rishi Sunak de a "opri bărcile".

El a explicat: "Ceea ce trebuie să facem este să folosim o serie de măsuri, toate menite să rupă modelul. Modelul fiind acele bande de traficanți care iau adesea sume de bani destul de substanțiale de la oamenii care vin și trec prin scurta strâmtoare Dover.

De exemplu, am încheiat un acord cu România, ceea ce a însemnat că, prin returnarea imediată a oamenilor în România, numărul românilor care vin aici a scăzut".

Prezentatorul i-a atras atenția lui Stride că, de fapt, se referea la Albania. Guvernul britanic a încheiat un acord cu această țară în încercarea de a reduce numărul de migranți.

"Îmi pare rău, am vrut să spun Albania; îmi cer scuze", a răspuns Stride

 

Cu toate acestea, el a făcut apoi din nou aceeași greșeală când a fost întrebat despre reducerea numărului de persoane care vin în Marea Britanie prin intermediul ambarcațiunilor mici. El a spus că a existat un acord cu România, înainte de a se împiedica în cuvinte și de a i se atrage din nou atenția prezentatorului că acordul era de fapt cu Albania.

Mulți utilizatori de Twitter au subliniat rapid eroarea, unul dintre ei spunând că interviul nu a fost "foarte impresionant", în timp ce un al doilea a adăugat că a fost o "greșeală jenantă".

Acest lucru se întâmplă în contextul în care guvernul britanic se confruntă cu noi obstacole în timp ce proiectul de lege privind migrația ilegală revine în Camera Comunelor.

Deputații au votat marți modificările susținute de Camera Lorzilor, după ce proiectul de lege a suferit 20 de înfrângeri în camera superioară. Proiectul de lege este în centrul promisiunii lui Rishi Sunak de a "opri bărcile" - unul dintre cele cinci angajamente cheie pentru conducerea sa.

Criticii legislației, inclusiv SNP, au susținut că aceasta este inacceptabilă din punct de vedere moral și inaplicabilă. Potrivit proiectului de lege, cei care sosesc în Marea Britanie fără permisiunea guvernului vor fi reținuți și îndepărtați, fie în țara lor de origine, fie în altă parte, cum ar fi Rwanda - ale cărei planuri sunt acum pregătite pentru o bătălie la Curtea Supremă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel