Anglia. Planul pentru relaxarea restricţiilor legate de COVID-19, făcut public săptămâna viitoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Marea Britanie va prezenta în cursul săptămânii viitoare planul său de relaxare a măsurilor de izolare adoptate pentru a lupta împotriva epidemiei de coronavirus, a anunţat duminică ministrul sănătăţii britanic Matt Hancock, citat de Reuters.

Planul de ieşire din izolare ar putea cuprinde o relaxare a măsurii de distanţare socială la doi metri, care ar permite întreprinderilor să-şi redeschidă porţile la începutul lunii iulie.

Numeroşi angajatori, în principal în sectoarele hotelier şi de divertisment, au indicat că le-ar fi imposibil să-şi reia activităţile dacă această măsură de distanţare este menţinută. 

"În cursul săptămânii vom anunţa detalii mai ample despre măsurile pe care le putem lua pentru a renunţa la unele măsuri restrictive la începutul lunii iulie şi în special la 4 iulie", a declarat Matt Hancock la BBC. Întrebat despre ridicarea măsurii de distanţare la doi metri, ministrul sănătăţii a răspuns: "Sper mult să putem să o facem".

El a adăugat că vor exista măsuri de relaxare pentru a permite indivizilor să fie la mai puţin de doi metri unul de altul, limitând totuşi riscul de propagare a COVID-19 şi că vor fi date precizări întreprinderilor. Hancock a anunţat de asemenea că oamenii ar putea să-şi comunice coordonatele înainte de a se duce într-un bar sau într-un restaurant. "Eu nu aş exclude desigur această posibilitate", a spus el, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel