Anglia: Închisoare pentru 2 români care au chinuit 4 albanezi, încercând să îi treacă fraudulos frontiera

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Liviu C.și Constantin R. au fost condamnați în Marea Britanie la închisoare cu executare pentru trafic de migranți, după ce au încercat să introducă ilegal patru albanezi în Anglia.

Faptele pentru care au fost judecați datează din februarie, când românii se deplasau din Franța către Marea Britanie cu un Mercedes Sprinter. Când au fost opriți pentru control de frontieră la intrarea în Tunelul Mânecii, autoritățile au descoperit că în mașina lor plină cu anvelope și valize era un compartiment secret de doar câțiva centimetri lățime. În acest loc stăteau, îngrămădiți și chinuiți, patru cetățeni albanezi.

Ian Hanson, directorul Poliției de Frontieră care a investigat cazul, susține că tentativa de a introduce imigranți în Marea Britanie a fost un eșec și că dubița a fost amenajată special pentru înlesnirea traficului de persoane prin adăugarea acelui compartiment secret, suficient cât să adăpostească 4 persoane în picioare, informează gazette-news.co.uk.

 (w670)

Liviu C., de 28 de ani și Constantin R. de 19 ani, și-au recunoscut vina în dosarul de trafic de persoane. Primul, care a fost și șoferul dubiței, a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu executare.  În plus el a primit interdicție în a mai conduce o mașină pentru trei ani și jumătate după ce părăsește arestul.

Cel de-al doilea român, de 19 ani,  a fost condamnat la doi ani de închisoare, de asemenea cu executare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel