Anglia. Din cauza pandemiei COVID, o româncă și-a pierdut jobul de stewardesă: S-a reprofilat pe trafic de droguri

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă de 27 de ani se confruntă acum cu acuzații de trafic de doroguri, după ce, rămasă fără locul de muncă de stewardesă din cauza pandemiei de COVID, s-a reprofilat și s-a apucat de trafic de droguri.

Alexandra Dobre are 27 de ani și a lucrat ca stewardesa în Anglia, unde lucra pentru mai multe companii aeriene cu sediul pe aeroportul Luton. Pandemia de coronavirus a lăsat-o fără loc de muncă, astfel, românca s-a gândit la o manieră ușoară de a face rost de bani.

Alexandra a fost prinsă cu mai multe pachete de cocaină în geantă și astfel a fost reținută de autoritățile străine.

Potrivit Daily Star, Alexandra s-a angajat la un bărbat pe care l-a cunoscut prin intermediul unei aplicații de dating și care a pus-o să livreze pachete cu cocaină. Polițiștii englezi au prins-o și au găsit în posesia ei șase pachete cu cocaină. Oamenii legii au găsit alte 81 de pungi de cocaină în dormitorul unui apartament care se afla în apropierea locului unde Alexandra distribuia drogurile.  

Autoritățile engleze  au descoperit 19.4 grame de cocaină, cu  o valoare de piață de aproximativ 2000 - 2800 de euro, plus alți 500 de euro cash. Alexandra s-a ales cu o condamnare de 28 de luni de închisoare, după ce și-a recunoscut fapta.

Paul Cliff, apărător, a declarat în fața curții din Stoke-on-Trent Crown Court că Alexandra s-a mutat în Marea Britanie din România în urmă cu trei ani. „A fost însoțitoare de zbor timp de câțiva ani, la diferite companii aeriene. A fost bine plătită. Și-a pierdut slujba în primăvara acestui an și și-a pierdut și locul de cazare ca urmare a acestui fapt. Nu știa ce avea să facă în continuare“, a explicat avocatul juraților.

Apărătorul său a mai spus că românca a fost ademenită de iubitul său să depoziteze droguri în apartament în schimbul unei chirii reduse. „De la arestarea ei, el s-a făcut dispărut și ea nu a putut să-l contacteze. Acționa clar sub direcția lui“, a adăugat Cliff.

„A fost o substanță de clasa A, al cărei consum provoacă nenorocire. Ați fost piesă importantă în acea roată de aprovizionare a acestui medicament special", a afirmat Judecătorul David Fletcher când a condamnat-o pe tânăra româncă la 28 de luni de închisoare.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel