Anglia. Cuplu de români, "de meserie" hoți de lux: Dădeau și trei lovituri într-o zi, de până la 30.000 de lire sterline

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi români au fost găsiți vinovați de furt din mai multe magazine din Marea Britanie. Cele mai multe jafuri aveau loc la magazinele Tesco, de unde au sustras produse în valoare de 30.000 de lire sterline. Marian Oprescu a primit o condamnare de doi ani și trei luni de închisoare, în timp ce sentința pentru partenera sa, Alexandra Radu, a fost de șase luni cu suspendare. 

Activitatea infracțională a celor doi vizau produse cosmetice, alcool și articole de înfrumusețare.

Cei doi infractori au acționat într-un mod bine orchestrat, în mai multe magazine Tesco din diverse regiuni, chiar trei într-o singură zi. 

Din informațiile adunate de poliție, cei doi au furat alcool și parfumuri în valoare de peste 30.000 de lire sterline din supermarketurile Tesco din întreaga țară.

Oprescu, care a fost încarcerat pentru mai mult de doi ani, a acționat singur în multe cazuri între lunile februarie și august anul acesta - furând din magazinele din 11 comitate englezești, de la Gloucestershire la Northumberland. Uneori era însoțit de prietena sa, iar cei doi au furat bunuri prin îndepărtarea etichetelor de securitate.

Produsele furate, găsite în locuința celor doi români

 

Cei doi au fost arestați la domiciliul lor pe 6 septembrie, atunci când a fost găsită o captură uriașă de articole furate în timpul unei percheziții la adresa lor. Poliția a găsit în locuința cuplului sticle de băuturi spirtoase care au fost identificate ca fiind obiecte furate din Tesco. Anchetatorii au găsit și cutii pline cu detergent de rufe furate. 

Marian Oprescu, în vârstă de 27 de ani, a pledat vinovat pentru 27 de furturi din magazine în valoare de aproximativ 25.000 de lire sterline și a primit o condamnare pentru doi ani și trei luni. Alexandra Radu, în vârstă de 24 de ani, a pledat vinovată pentru șapte furturi în valoare de 6.000 de lire sterline. Sentința ei a fost cu suspendare, iar un judecător i-a spus că va rămâne în libertate dacă nu va comite nicio infracțiune între timp.

În urma investigațiilor s-a constatat că au fost furate din magazine Tesco din 11 comitate, inclusiv Nottinghamshire, Northamptonshire, Lincolnshire, Northumberland, Staffordshire, Gloucestershire, Warwickshire, Derbyshire, Cambridgeshire, Yorkshire și County Durham.

2. -imagine fara descriere- (romani-furt-uk-tesco_86518600.PNG)

Cei doi români au fost prinși în urma unei anchete conduse de poliția din Nottinghamshire, care a fost lansată după o serie de furturi la Tesco Extra din Jubilee Way South, Mansfield.

Cea mai gravă zi de infracțiuni a fost 24 iulie, când Oprescu a furat bunuri în valoare de aproape 10.000 de lire sterline din trei magazine Tesco - unul din Northallerton, în North Yorkshire, precum și două magazine din Stockton-on-Tees, lângă Middlesbrough.

De asemenea, a furat cerneală de imprimantă în valoare de 7.000 de lire sterline dintr-un magazin Tesco din Northumbria, la 20 martie.

Cea mai prolifică zi a lui Radu a fost 15 august, când împreună cu Oprescu a furat bunuri în valoare de aproximativ 3.000 de lire sterline din două magazine Tesco din Mansfield, Nottinghamshire.

"Aceasta a fost o investigație bazată pe informații care a implicat peste 200 de ore de muncă din partea noastră și a Tesco, care au jucat un rol cheie în colectarea probelor necesare pentru a-i aduce pe Oprescu și Radu în fața instanțelor. Împreună au cauzat prejudicii semnificative magazinelor din întreaga țară și suntem încântați să îi vedem că se confruntă cu consecințele infracțiunilor lor persistente“, a afirmat Sergentul Louise Ellis, care a condus investigația, citat de Daily Mail.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel