Angela Merkel: Germania a trecut până acum cu bine de testul coronavirusului

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Cancelarul federal german Angela Merkel a declarat sâmbătă că ţara sa a trecut până acum cu bine de testul coronavirusului, dar că mai este nevoie de un mare efort pentru a pune capăt pandemiei de COVID-19, informează dpa.

"Până acum am trecut cu bine testul" coronavirusului, a spus Merkel în mesajul său video săptămânal. "Majoritatea covârşitoare a oamenilor din ţara noastră s-au ghidat după principii de precauţie, raţiune şi responsabilitate pentru alţii", a estimat ea.

Merkel i-a atenţionat pe germani să nu cadă în plasa unui fals sentiment de siguranţă. "Unii oameni cred acum că, dacă nu a avut loc o mare suferinţă în masă, pericolul nu a fost atât de mare de la bun început. Este o eroare!", a subliniat cancelarul federal german, potrivit Mediafax.

Angela Merkel şi-a exprimat speranţa că relaxarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei va fi posibilă la timpul potrivit, dar că ea se bazează pe germani să aibă în continuare un comportament responsabil.

Chiar dacă Germania a înregistrat un număr mare de persoane contaminate, numărul de decese de COVID-19 se menţine relativ scăzut. Numărul de contaminări a scăzut puternic după ce guvernul Angelei Merkel a introdus o serie de restricţii în martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel