Angela Merkel a apărut pentru prima dată în public cu o mască de protecție

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel a apărut vineri pentru prima oară în public purtând o mască de protecție după ce în cursul săptămânii a respins acuzațiile de ipocrizie legate de faptul că nu ar purta una, relatează Reuters.

Merkel a intrat în Bundesrat, camera superioară a Parlamentului german, purtând o mască inscripționată cu EU2020.de, adresa website-ului președinției de șase luni a Germaniei în fruntea Consiliului Uniunii Europene, mandat început miercuri, 1 iulie.

Cancelarul german, al cărui guvern a introdus obligativitatea purtării unei măști în unele locuri publice, a fost întrebată de către un jurnalist în cadrul unei conferințe de presă ținută luni de ce nu a fost văzută niciodată purtând o mască în public.

Merkel, despre care se cunoaște că este foarte atentă la sondajele de opinie, a răspuns că nu are nevoie să poarte una când respectă regulile de distanță socială, dar că o face atunci când nu e posibilă distanțarea, ca de exemplu atunci când iese la cumpărături și nu se află în atenția publică.

„Dar nu o să vă spun unde îmi fac cumpărăturile”, a afirmat aceasta zâmbind.

Germania este văzută drept unul din modelele de succes în combaterea pandemiei de COVID-19, în pofida reapariției recente a unor focare în special la fabricile de procesare a cărnii, iar popularitatea cancelarului german a crescut spectaculos în sondajele de opinie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel