Andrei Caramitru: "Vestul Europei se prăbușește. România va depăși economic statele occidentale"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Andrei Caramitru spune că vestul Europei se află într-o prăbușire economica accelerată, iar România va depăși economic toate statele puternic dezvoltate din Vest. 

Andrei Caramitru spune că lucrurile merg bine doar în Statele Unite ale Americii și Europa de Vest, iar vestul Europei se află deja într-o recesiune puternică. 

"Cum funcționează lumea: Cea mai bună evaluare pentru viitor e dat de burse: acolo se definesc prețurile pentru ce urmează să se întâmple.

2022 e epocal și a schimbat fundamental direcția lumii: - titlurile de stat din țările din vest au scăzut cu 35%. E cea mai mare prăbușire de la Napoleon încoace într-un singur an. Asta înseamnă că valoarea banilor a scăzut dramatic și că inflația va eroda tot în următorii 10-20 de ani. China s-a prăbușit - ca monedă și ca PIB. Datorii uriașe. NU va deveni următorul lider mondial, e imposibil - prețurile la energie au crescut cu 40-50%. Avantaj uriaș pentru țările producătoare - Europa de vest e în colaps. Recesiune deja dură, EUR a scăzut cu 20 și ceva la sută față de dolar. Inflație în Germania pe mâncare de 20% (!!!)," transmite Andrei Caramitru. 

Andrei Caramitru: Patru țări care performează extraordinar 

 

"SUA în schimb are încă creșteri economice mari de tot, bursa a început iar să crească masiv. Europa de est (în special România și Polonia), Mexic și Brazilia performează extraordinar de bine. Convergența între Europa de Est și de Vest se va accelera dramatic, e posibil chiar să îi depășim la ce catastrofă economică e în vest muuuult mai repede decât estimăm (o să mai scriu pe tema asta).

Pe scurt - banii nu mai au aceeași valoare, ați pierdut minim 30% oricum chiar dacă nu ați luat nici un risc de investiție. România însă e cumva muult mai solidă economic acum decât Germania sau Italia (știu că spuneți că nu e posibil, dar mai așteptați un pic și o să vedeți acolo colaps și aici nu, din contra. Mie îmi convine toată direcția asta, e ok, e bine pentru noi. SUA+ Europa de Est. Restul a devenit irelevant," a mai scris Andrei Caramitru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel