Andrei Caramitru: "Nu vor să se întoarcă românii din Diaspora? Ghinion, nu stăm după ei!"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Andrei Caramitru a transmis un mesaj controversat legat de posibila creștere a economiei României. Acesta susține că dacă românii din Diaspora nu vor să revină în țară, ar trebui dat drumul de urgență la imigrația din Asia, pentru că țara nu poate sta sa aștepte românii din străinătate. 

Andrei Caramitru a fost consilierul fostului președinte al USR, Dan Barna, dar a fost demis ca urmare a mesajelor controversate pe care le expunea în mediul online. Caramitru a continuat însă mesajele de acest gen. Marți seara, Caramitru a postat un mesaj care-i vizează și pe românii din afara granițelor țării. 

"Va zic o chestie care o sa va enerveze pe mulți . Dacă vrem sa crească economia rapid, trebuie sa REDUCEM controalele si permisele si tot balamucul birocratic. E risc pentru egreta de baltă si ecosistemul broaștei violete? Urbanistic e nevoie de 30 de avize ca sa fim siguri siguri ca totul e ok? Vai vai hai sa nu mai construim nimic ca strica feng-shuiul oengiștilor? Eliminați toate porcăriile astea. Trebuie oricine vrea sa investească sa poată sa o facă RAPID. E nevoie de investii de sute de miliarde ca sa ajungem la nivelul Europei de vest pana ajungem toti oale si ulcele…

Si încă ceva - dat drumul masiv la imigrație din afara UE, in special din Asia. Cât mai simplu, cât mai rapid, fără limitări si nspe mii de hartii. Totul super simplu. E nevoie de forța de munca, punct. Nu vor sa vina înapoi cei din diaspora sau sa se mute la oras mare aia din Teleorman sau Vaslui? Ghinion, mergem in față cu viteza, nu stam după ei. Știu - mulți o sa urle ca nu e așa domne, ca trebuie sa fie “Civilizație” si “reguli” ca in Europa de Vest. Însă - noi avem enorm de mult de recuperat si de investit aici ca sa ajungem ca ei . Ei când au făcut autostrăzile sau au construit fabricile - nu aveau nevoie de avize de mediu, stati liniștiti. De aia s-au dezvoltat. Ah si încă ceva - e ok sa creștem taxele dar doar pentru aia cu bani si firmele mari care NU investesc. Investești in economia locală - taxe cât mai mici. Vrei sa spargi banii pe rolex si Louis Vuitton si mașini de lux? Te taxez de te sparg. Vrei sa îți scoți banii din Romania si sa nu investești aici? Taxe mari. Ii reinvestesti aici - taxe mici.

Ai case si le tii in ruina sau nu le închiriezi, nu le bagi in circuitul economic? Te taxam enorm. Investești sa refaci clădiri frumoase in centru sau închiriezi locuințe la preț ok ? Taxe foarte mici. Investești in propria educatie sau faci copii? Taxe mici. Freci menta si nu evoluezi deloc? Taxe mari. Iei motoreta sau mașina electrică? Taxe mici. Iei SUV pe diesel sau benzina cu consum enorm? Taxe mari. Etc. Cam asta e treaba, nu e complicat deloc. Pui presiune să avanseze lumea dar dai si zăhărelul pentru aia care merg in față nu stau pe loc," a transmis Andrei Caramitru.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel