Andrei Caramitru, mesaj pentru Klaus Iohannis: “De ce…”

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru îi transmite un mesaj lui Klaus Iohannis prin care îl întreabă de ce nu a luat măsuri mai drastice în timpul mandatului său.

DESPRE PREZIDENȚIALE

Mulți sunt un piculeț supărați ca USR/PLUS vor sa aibă candidatul lor la prezidențiale. Nu o sa revin cu argumentele logice care spun ca orice partid mare trebuie sa aibă propriul candidat. Eu ma bucur ca o sa avem mai multi candidați ca sa avem de unde alege (asta e esența democrației).

Vreau doar sa anticipez campania. Întrebările cheie la care și Iohannis și candidatul USR/PLUS vor trebui sa răspundă in campanie, din punctul meu de vedere, sunt următoarele.

Întrebări pentru Iohannis: 

- 1) De ce nu a organizat referendumul pe justiție imediat după OUG13 și a așteptat pana acum - exact înainte de prezidențiale? Pentru ca ar fi blocat tot răul pe justiție înainte ca PSD să poată acționa. 

- 2) De ce a semnat revocarea lui Kovesi din funcție? De ce nu și-a asumat riscul să fie suspendat?

- 3) De ce a mai dat o șansă PSD-ului cu Dăncilă? Dar a refuzat după o serie de miniștri (de ex. Olguța)?

- 4) De ce nu este de acord cu un referendum fără penali și un referendum pentru schimbarea Constituției in Paralel cu alegerile prezidențiale? 

- 5) De ce a propus in 5 ani doar un plan pe educatie, care a dispărut din dezbatere imediat după ce a fost publicat?

- 6) Ce părere are de câțiva candidați ai PNL pe listele de parlamentare? De exemplu Bușoi - care are o avere declarată de peste 10m EUR și este acuzat din interiorul PNL de blat cu PSD Bucuresti și de împărțirea banilor furați din PMB împreuna cu PSD?

- 7) De ce nu a cerut formal susținerea Alianței pentru candidatura sa (din postura de candidat) și nu a structurat un plan comun al opoziției de câștig la toate rundele de alegeri viitoare? De ce a mers doar la mitingurile PNL dar nu și la cele ale Alianței in timpul campaniei pentru europarlamentare? 

- 8)Sa explice poziția și acțiunile României de pana acum in Republica Moldova. Este adevărat ca am mizat pe Plahotniuc deși este corupt și distruge democrația acolo?

Întrebări pentru candidatul Alianței:

- 1) Cum evaluează prestația lui Iohannis ca Presedinte in ultimii 5 ani? Ce ar fi făcut diferit?

- 2) Ce plan de schimbare constituțională propune? Și cum o va realiza - concret (secvența referendumuri / vot in parlament etc) 

- 3) Cum se va implica concret mai mult - in configurația constituțională actuala unde rolul Președintelui este mult mai restrâns?

- 4) De ce ar trebui oamenii sa aibă mai multa încredere in promisiunile sale decât in cele ale lui Iohannis? De ce ar reprezenta mai bine alegătorii candidatul Alianței?

- 5) Ce pozitie are pe plan international pe dosarele grele : conflict US-Germania (in special pe energie și pe tema armatei europene); Republica Moldova/ Ukraina și rolul regional al României?" a scris Andrei Caramitru pe pagina de Facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel