Andrei Caramitru, mesaj către profesori. " V-au mărit salariile, dar sunteți cei mai prost plătiți "bugetari" "

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Andrei Caramitru a postat pe pagina sa de facebook un mesaj către toți profesorii din România. Îi îndeamnă pe aceștia să accepte ajutorul și îi înțelege că au salarii foarte mici în comparație cu alte structuri ale statului. 

" Dragii noștri. Ne spun mulți că ați fi pro-PSD, că sunteți "politizați". Știu că nu e adevărat. Știm cât de dificilă și importantă este munca voastră. Este pentru copiii noștri.

Știm că nu sunteți fericiți. Cum ați putea fi? V-au mărit salariile - dar sunteți în continuare cei mai prost plătiți "bugetari". Cum e posibil ca un șofer la primărie să câștige de 2-3 ori mai mult decât un profesor de liceu titular cu 10 ani de experiență? Cum? Sau un jandarm începător - cu un neuron și o bâtă - să fie mai bine plătit decât aproape oricare dintre voi? Și să iasă la pensie la 40 de ani cu de 2 ori mai mult decât voi la 65? Cum să nu se investească nimic în școlile noastre? Cum să tot schimbe programa și manualele de nu mai pot copiii să înțeleagă nimic? Cum să vă tot controleze și domine politic - cine - niste hoți și niște analfabeți? Asta nu e respect pentru profesori - e bătaie de joc. Nu se mai poate așa.

Haideti sa avem cu totii curaj. Putem sa schimbam lucrurile in bine. Va rog sa urmăriți și sa intrați in dialog cu cei care lucrează și coordoneaza input-ul profesorilor la USR pe programul de reforma reală și bine făcută a educației - Corina Atanasiu și Silvia Dinică (pe messenger de exemplu). Aveți încredere că vom lucra cu voi si pentru voi", a postat Andrei Caramitru pe pagina sa de facebook. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel