Anchetă în cazul unui cerșetor român din Germania: cerea donații pentru o asociație falsă pentru persoanele cu handicap și surdo-muți

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Anchetă în cazul unui cerșetor român din Germania: cerea donații pentru o asociație falsă pentru persoanele cu handicap și surdo-muți  / Foto: Unsplash
Anchetă în cazul unui cerșetor român din Germania: cerea donații pentru o asociație falsă pentru persoanele cu handicap și surdo-muți / Foto: Unsplash

Un cerșetor român implicat într-o rețea mai complexă de înșelătorii și fraudă a fost prins de poliție. Acesta acționa în diferite locuri din oraș, prezentându-se ca reprezentant ai asociațiilor de caritate și colectând donații sub fals pretext.

Marți, la ora 14:30, un cetățean vigilent a alertat secția de poliție din Bad Neustadt/Saale, Germania, cu privire la prezența unui cerșetor în parcarea Pecht.

Cerșetorul prezenta o listă de colectă și solicita donații în numele unei asociații guvernamentale pentru persoanele cu handicap și surdo-muți. Pe listă erau deja înregistrate câteva semnături însoțite de diverse sume de bani.

 

Român prins că păcălea oamenii să-i dea bani pentru o asociație falsă

 

Ulterior, cerșetorul de naționalitate română a fost localizat și percheziționat în cadrul anchetei. În timpul observațiilor, s-a constatat că acesta a urcat într-un vehicul înmatriculat în străinătate.

În timpul controlului, alți doi ocupanți ai mașinii au fost identificați și percheziționați. În urma percheziției, s-au găsit și confiscat două liste de donații goale, ascunse sub covorul autoturismului.

În acest context, poliția desfășoară investigații pentru a identifica persoanele care au oferit bani celor doi bărbați de naționalitate română. Se presupune că există o intenție frauduloasă și că donațiile sunt utilizate în mod incorect sau deturnate, conform presei germane.

 

Oamenii sunt rugați să verifice existența asociațiilor înainte să doneze

 

Autoritățile fac apel la public pentru a coopera în această anchetă și a contribui la aducerea în fața justiției a celor implicați în acest posibil act de fraudă.

Această situație a adus în atenție importanța verificării cu atenție a organizațiilor de caritate și a modului în care donațiile sunt colectate și utilizate. Este vital să fim vigilenți și să investigăm în mod adecvat înainte de a face donații pentru a ne asigura că fondurile noastre ajung la destinația corectă și sunt folosite în beneficiul celor care au cu adevărat nevoie.

 

-------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel