Anchetă epidemiologică la Botoşani, după ce trei români plecaţi la muncă în Germania au fost depistaţi cu noua tulpină COVID-19

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani au prelevat mai multe probe de la persoane din judeţ care au intrat în contact cu trei tineri confirmaţi pozitiv, de către autorităţile sanitare germane, cu noua tulpină a COVID-19, a declarat, luni, pentru Agerpres, directorul instituţiei, Monica Adăscăliţei.

Cei trei tineri cu vârste între 18 şi 28 de ani au plecat la muncă în Germania, iar în urma testărilor efectuate la locul de muncă au fost diagnosticaţi ca fiind purtători ai noii tulpini a virusului SARS-CoV-2.

În baza unei adrese primite de la statul german, DSP a efectuat anchete epidemiologice la persoanele cu care tinerii ar fi intrat în contact în România.

"Autorităţile din Germania ne-au informat că aceste persoane care au intrat pe teritoriul respectivei ţări ar fi fost depistate, în urma testării, cu tulpina nouă. Persoanele supuse anchetei sunt contacţii direcţi din familiile celor plecaţi la muncă în Germania", a afirmat Adăscăliţei.

Potrivit acesteia, probele au fost transmise către laboratorul de analize al Universităţii "Ştefan cel Mare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel