Ana Blandiana: Mi s-a părut uluitor că Dragnea a cerut iertare condamnaților, şi nu milioanelor de oameni cinstiţi din România. Mâine va fi o zi periculoasă

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ana Blandiana, poetă și luptătoare pentru libertate civică, îl critică pe Liviu Dragnea pentru că nu a demisionat, deși a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare. 

”Logica nu intră în discuţia politicii româneşti din ultimul an şi jumătate. În mod evident, totul este în afara limitelor logicii, în afara limitelor bunului simţ. Demisia este ceva ce ţine întotdeauna de bunul simţ, de respectarea unor cutume, a unor reguli morale. În cazul nostru, în cazul lui Dragnea, nu poate fi vorba.

Mi s-a părut uluitor că Liviu Dragnea a simţit nevoia să ceară iertare celor câteva zeci de delicvenţi condamnaţi, cu dovezi şi cu respectarea tuturor regulilor juridice şi nu milioanelor de oameni cinstiţi din România, pentru tot ce se întâmplă în ultimul timp. Asta spune totul despre el şi despre partea cu care se solidarizează din societatea românească”, a declarat  Blandiana, pentru RFI.ro

”Mi-e teamă. Nu ştiu la ce vom asista. Tot timpul ne ciocnim de o lipsă de responsabilitate în felul de a se purta a celor de la Putere, care sigur că dovedeşte disperarea. Fără îndoială, tot ce fac în ultimele săptămâni fac dintr-o disperare, din faptul că ei simt că le fuge pământul de sub picioare. Cu adevărat, mâine va fi o zi periculoasă în afara Parlamentului, mai mult decât în Parlament”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel