Ana Birchall, RĂZBOI total cu 'salvamarul Mazăre': „Nu i-au plăcut 'carele alegorice' cu care a fost adus de pe tărâmurile malgașe“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, spune că este atacată de Radu Mazăre, prin intermediul avocaților pentru că fostului primar PSD al Constanței „nu i-au plăcut foarte tare 'carele alegorice' cu care a fost adus la București de pe tărâmurile malgașe“.

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall susține că poate înțelege „ca om“ aceste încercări de a scăpa de inchisoare, dar ca ministru al Justiției a făcut toate diligențele pentru a aplica legea, fiind obligată să trimită ”carele alegorice” să-l aducă ”pe salvamar” din Madagascar.

„Apropos de recentul atac la adresa mea, legat de extrădarea lui Radu Mazăre, am citit în presă un titlu care suna cam așa: 'Radu Mazăre încearcă pe toate căile să scape de pușcărie'. Ce să spun, ca om, eu pot să înțeleg aceste încercări ale dumnealui, sunt sigură că pușcăria nu-i oferă nici pe departe condițiile cu care a fost obișnuit. Ca om de justiție însă, eu am o datorie de care am ținut seamă în permanență: aplicarea și domnia legii, respectul față de lege!“, a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Justiției spune că, în ce privește extrădarea lui Radu Mazăre, Ministerul Justiției din România, sub conducerea ei, a îndeplinit obligația legală în conformitate cu atribuțiile conferite de Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală. Mai mult, „dispozițiile legale și timpii procedurali în soluționarea cererii de extrădare au fost cei guvernați de legislația statului solicitat, respectiv, în această cauză de Republica Madagascar“, arată Ana Birchal într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Ca să mai punem puțină sare pe aridele, dar atât de necesarele considerații juridice de mai sus, probabil că 'salvamarului Mazăre', celebru în România pentru aparițiile sale pitorești pe scenă, costumat în diverse personaje, nu i-au plăcut foarte tare 'carele alegorice' cu care a fost adus la București de pe tărâmurile malgașe... :))“, a conchis, într-o notă satirică, fostul ministru al Justiției.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel