Ana Birchall, despre şeful DIICOT: "Nu ne costă nimic să fim oameni"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat, miercuri, că a avut mai multe discuţii cu procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, în care şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la mai multe aspecte, printre care şi modul în care s-a acţionat, săptămâna trecută, la domiciliul familiei Melencu.

"Am avut o discuţie telefonică şi vineri şi am reluat şi ieri ceea ce i-am spus: că eu nu consider deloc acceptabil modul în care s-a acţionat, vineri, la domiciliul familiei Melencu. Mie mi se pare de neacceptat un asemenea mod de acţiune. Să ştiţi că e important să respectăm legea şi asta i-am solicitat şi domnului Bănilă. Respectăm legea, dar trebuie să avem respect şi faţă de suferinţă, faţă de tragedie şi nu ne costă nimic să fim oameni", a spus Birchall, la Ministerul Justiţiei.

Citeşte şi: Ana Birchall vrea SCHIMBĂRI în justiţie: "Violul, răpirea, traficul de persoane să fie IMPRESCRIPTIBILE"

Ea a precizat că şi-a exprimat nemulţumirea şi faţă de solicitările făcute cu privire la măsurile pentru combaterea criminalităţii.

"Confirm că mi-am exprimat nemulţumirea faţă de câteva aspecte. În primul rând că de mai mult de 2 luni de zile am solicitat măsuri ferme pentru combaterea criminalităţii şi a formelor asociate - fie că vorbim de trafic de persoane, exploatarea minorilor, criminalitate informatică şi asemenea infracţiuni. Am solicitat măsuri ferme, inclusiv pentru a combate aceste clanuri pe care mass-media le aduce în atenţia opiniei publice", a mai spus ministrul Justiţiei.

O echipă de poliţişti şi jandarmi a încercat vinerea trecută să pună în executare un mandat de aducere a Monicăi Melencu la sediul DIICOT Craiova, însă femeia a refuzat şi atât acesteia, cât şi tatălui ei li s-a făcut rău, un echipaj de la Ambulanţă acordându-le asistenţă medicală.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel