Ana Birchall:"Ar fi fost bun acum Codul Penal al lui Cuza: corupții să-și piardă funcția și pensia, erau închiși. Furtul să meargă la case de binefacere"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall spune că în România ar fi fost bună aplicarea Codului Penal al lui Alexandru Ioan Cuza. Mai exact, corupții să-și piardă pensiile și funcțiile, iar banii proveniți din furt să meargă către zone de binafacere. 

"Aşa cum am mai spus, TOTUL se reduce la lege şi la aplicarea ei! Nicio ţară civilizată nu s-a clădit şi nu se dezvoltă decât pe fundaţia unui stat de drept unde legea este egală pentru toţi (indiferent cine eşti, cum te cheamă sau ce funcţie ocupi), banii furaţi sunt recuperaţi şi cei condamnaţi îşi ispăşesc pedeapsa în închisoare, nu fug din ţară în ţări calde şi exotice de unde râd în nas şi cu obrăznicie autorităţilor statului român!

Foarte bun ar fi fost şi acum Codul Penal al lui Cuza unde "corupţii îşi pierdeau funcţia şi pensia, erau închişi, nu mai avea niciodată dreptul de a ocupa vreo funcţie publică iar furtul mergea la spitale şi case de binefacere". Justiţia (alături de educaţie şi sănătate) este un pilon fundamental al unei societăţi democratice şi civilizate! Justiţia este un serviciu public care, din punctul meu de vedere, trebuie să fie exclusiv în slujba cetăţenilor... a cetăţenilor cinstiţi! Legea trebuie să fie una şi aceeaşi pentru toţi, iar fiecare leu furat statului român trebuie recuperat. Ştiu că nu este deloc comod ce scriu şi susţin eu (şi mi-am atras şi continui să îmi atrag multe duşmănii, inclusiv diverse etichete gen "eşti prea dură" etc.) dar este ceea ce cred că este absolut nevoie în România! Istoria chiar este importantă pentru a ne clădi prezentul, dar mai ales viitorul! Simplu!", a scris Ana Birchall pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel