Amplă operațiune a polițiștilor olandezi. Peste o tonă de cocaină, mașini și peste un milion de euro au fost confiscați

Eduard Pascu |
Data publicării:

Autorităţile din Ţările de Jos au descoperit pachete cu 600 kg de cocaină, cu o valoare de circa 45 milioane de euro pe piaţa neagră, ascunse printre fructele de mango într-un container, transmite sâmbătă dpa. 

Conform procurorilor, drogurile au fost descoperite vineri, într-un container sosit din Brazilia. Fructele fuseseră comandate de o firmă olandeză, însă procurorii spun că aceasta nu a fost implicată în traficul de droguri, transmite Agerpres.

Cocaina găsită a fost deja distrusă.

Autorităţile olandeze au fost nevoite să înfiinţeze echipe speciale formate din poliţişti maritimi, vameşi, procurori şi experţi financiari pentru a combate problema traficului de droguri.

 

Șase bărbați arestați pentru trafic de droguri

 

Captura de vineri vine în continuarea unei operațiuni privind "importul pe scară largă de stupefiante" în cadrul căreia poliția a arestat marți și miercuri șase bărbați. Aceștia sunt suspectați și de tentativă de instigare la crimă.

Principalul suspect în acest caz este un bărbat de 55 de ani din Mijnsheerenland. El a fost arestat marți la Rotterdam. O zi mai târziu, ceilalți cinci suspecți au fost arestați în Alblasserdam, Rotterdam, Barendrecht și Hapert, a anunțat vineri poliția. Suspecții au fost aduși în fața instanței și rămân în arest preventiv pentru moment.

Cei șase bărbați, pe lângă trafic și import de narcotice, sunt suspectați și de tentativă de instigare la crimă sau "privare ilegală de libertate". Aceștia sunt suspectați, de asemenea, de comercializare de arme de foc și muniție. 

 

Un milion de euro cash


În total, poliția a percheziționat șapte case și șase depozite din Alblasserdam, Heerjansdam, Rotterdam, Barendrecht, Mijnsheerenland și Hapert. Au fost găsite 400 de kilograme de cocaină, 1 milion de euro în numerar și mai multe arme de foc. De asemenea, au fost confiscate ceasuri scumpe, telefoane, calculatoare și vehicule cu compartimente ascunse.

Ancheta asupra celor șase suspecți a început deja în februarie, sub numele "26Zenne". Suspecții foloseau mesaje decriptate de pe telefoanele PGP ("confidențialitate destul de bună") care au fost interceptate și investigate de Serviciul Național de Informații.

Unul dintre bărbați este suspectat, de asemenea, că și-a folosit calculatorul pentru a sparge în sistemele informatice ale companiilor de logistică pentru a putea executa importul de droguri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel