Amestecă țelină cu ananas. Secretul pe care nimeni nu ți-l va spune vreodată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Amestecă țelină cu ananas. Secretul pe care nimeni nu ți-l va spune vreodată / Foto: Captură video youtube
Amestecă țelină cu ananas. Secretul pe care nimeni nu ți-l va spune vreodată / Foto: Captură video youtube

Suntem încântați să împărtășim cu voi această rețetă de suc de țelină cu ananas. Este o băutură cu puține calorii care conține o mulțime de nutrienți pentru a vă hrăni și susține organismul sănătos. Află câte beneficii are.

Consumul de suc de țelină poate fi dificil pentru unii, dar combinându-l cu sucul de ananas îl va transforma într-o băutură bună de încercat.

Pentru a adăuga și mai multă aromă și hrană, am adăugat în băutură niște castravete și suc de lămâie verde. Pe lângă faptul că dau o aromă delicioasă, castravetele și lămâia verde oferă un plus de potasiu și vitamina C, care te ajută să te menții sănătos.

 

Este sănătos sucul de ananas și țelină?

 

Da, și în comparație cu rețetele tradiționale, această rețetă încorporează diferite legume pentru a crea un amestec mai sănătos.

Astfel, rețeta poate fi foarte versatilă: puteți adăuga și omite ingrediente fără a schimba prea mult aromă. Atâta timp cât păstrați cele două componente principale (ananas și țelină), puteți menține o băutură sănătoasă și plăcută.

Acest articol ilustrează beneficiile pentru sănătate ale sucului de ananas și țelină. El explică modul în care puteți face suc de ananas și țelină și cum puteți stoca sucul pentru a păstra maximum de nutrienți.

 

1. Stimularea imunitară

 

Sucul de ananas în sine are o sumedenie de beneficii pentru sănătate. Enzimele sale de bromelaină posedă proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care stimulează și îmbunătățesc sistemul imunitar.

 

2. Anti-cancer

 

Puteți beneficia și de proprietățile anticancerigene ale bromelainei. Prin apoptoză, aceasta încurajează celulele să se sinucidă atunci când nu mai sunt de folos.

Procedând astfel, poate inhiba formarea celulelor canceroase. Acest lucru poate ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon, al treilea cancer ca importanță în Statele Unite.

Cu toate acestea, rețineți că majoritatea studiilor privind bromelaina și cancerul au fost efectuate pe animale și în eprubete.

 

3. Antiinflamator

 

Sucul de țelină, de asemenea, are proprietăți antioxidante care ar putea reduce inflamația. Iar consumul acestuia ar putea acționa împotriva reacțiilor alergice.

 

4. Combate tensiunea arterială ridicată

 

Am adăugat și suc de castravete pentru a da un plus de nutriție și gust. Sucul unui castravete conține puțin mai mult potasiu decât o banană medie.

Un aport mai mare de potasiu este asociat cu un risc mai mic de mortalitate. Acesta ajută la reducerea tensiunii arteriale, la menținerea masei musculare și la prevenirea pietrelor la rinichi.


5. Calciu și vitamina C

 

Sucul de castraveți este, de asemenea, o sursă vegană de cantități mici de calciu, un nutrient care ajută la construirea unor oase puternice. Sucul de lime (în această rețetă) ajută la adăugarea unei arome picante. Acesta conține vitamina C, un antioxidant solubil în apă.

 

Cum se prepară sucul de ananas și țelină

 

Ingrediente necesare:

- 5 castraveți curățați de semințe, tăiați în felii medii
- 340 g de suc de ananas
- 60 g de suc de țelină din aproximativ 1,5 oz de tulpini de țelină
- 1 lingură suc de lămâie verde
- 2 linguri zahăr
- cuburi de gheață

 

Metodă de preparare 

Pasul 1: Treceți castraveții printr-un storcător și colectați sucul într-un castron mare. Adăugați apoi sucul de ananas, sucul de țelină, 1 lingură de suc de lămâie și 2 linguri de zahăr.

Pasul 2: Amestecați toate ingredientele într-un cofer. Se amestecă până când zahărul se dizolvă.

Pasul 3: Turnați băutura în 4 pahare peste gheață și serviți.

 

Cât timp durează sucul de ananas și țelină?

 

Păstrați sucul de ananas și țelină timp de până la 2 zile în frigider. Păstrarea acestuia la temperaturi chiar mai scăzute îi va prelungi durata de valabilitate.

Câteva sfaturi pentru a vă ajuta să îl păstrați proaspăt includ să nu îl lăsați în afara frigiderului pentru mai mult de două ore. În cele din urmă, riscați să pierdeți substanțele nutritive și să diminuați durata de valabilitate a sucului.

De asemenea, luați în considerare depozitarea sucului în condiții favorabile.

În acest suc de ananas și țelină, vitamina C este un exemplu de nutrient sensibil la căldură și lumină. Expunerea acesteia la temperaturi ridicate și la lumină pentru perioade lungi de timp o va face să își piardă conținutul de nutrienți.

Păstrați sucul într-un recipient ermetic pentru a limita expunerea la aer. Oxigenul poate favoriza rumenirea sucurilor de fructe, deși nu în toate cazurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel