Amenzi grele pentru o firmă românească de construcţii. Angajaţi, fără forme legale

Andreea Cosma |
Data publicării:

Inspectorii de muncă au aplicat în una iulie amenzi de 140.000 de lei pentru muncă nedeclarată, după ce au stabilit că un angajator din Bucureşti care efectua lucrări în Slatina şi unul din Drăgăneşti-Olt, ambii din domeniul construcţiilor, au angajat fără forme legale şapte persoane, a informat luni Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt.

"În luna iunie 2021, inspectorii de muncă au identificat 7 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată (angajator din municipiul Bucureşti, obiect activitate construcţii, lucrări pe raza municipiului Slatina, 4 persoane fără forme legale, amendă 80.000 lei ; angajator din oraşul Drăgăneşti Olt, obiect activitate construcţii, 3 persoane fără forme legale, amendă 60.000 lei), angajatorilor care le foloseau fiindu-le aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei", se precizează într-un comunicat al ITM Olt.

Inspectorii de muncă au efectuat în luna precedentă 206 controale, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă, ei constatând 257 de deficiente şi au aplicat în total 12 amenzi în valoare totală de 182.500 de lei.

Cele mai des întâlnite deficienţe au vizat neplata la timp a salariilor şi neacordarea zilelor libere şi a concediului de odihnă, neacordarea şi neverificarea folosirii echipamentului individual de protecţie, neefectuarea controlului medical periodic.

ITM Olt a mai informat că în luna iunie, în judeţul Olt, au avut loc de 14 accidente de muncă, în urma cărora 14 persoane care au suferit incapacitate temporară de muncă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel