Ambasadorul Andrew Noble, mesaj pentru ROMÂNII din Marea Britanie: „Sunteți o parte importantă a țării. Vrem să rămâneți!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ambasadorul Marii Britanii în România a declarat că nimic bun nu poate ieși dintr-un Brexit fără acord, tocmai de aceea se lucrează atât de mult la această înțelegere. Andrew Noble a dat, totuși, asigurări că dacă se va ajunge la un Brexit fără acord, autoritățile britanice au prevăzut mecanisme pentru păstrarea statutului cetățenilor români din UK.

„Guvernul britanic vrea un acord și lucrăm din greu pentru un acord. Dacă vom avea un acord, pe 1 noiembrie nu se va schimba nimic pentru toți cetățenii UE care trăiesc în Marea Britanie. Acesta este unul dintre motivele pentru care merită orice efort de a ajunge la un acord pe care să-l accepte UE și UK și care să fie acceptat și de Parlamentul Britanic. Dar și dacă nu va fi un acord, am prevăzut o serie de măsuri care păstrează drepturile pe care le au cetățenii statelor UE aflați în UK. Este foarte ușor să se înscrie, e gratuit și le garantează drepturile. Până acum, în jur de 1,4 milioane de cetățeni UE s-au înscris cu succes, printre care și aproape 200.000 de români", a declarat Andrew Noble, pentru HotNews.

Acesta a precizat că inclusiv oamenii care aveau rezidență permanentă trebuie să se înscrie pentru noul statut, iar termenul limită este 31 decembrie 2020.

Andrew Noble a avut un mesaj pentru românii aflați acum în Marea Britanie: „Sunteți o parte importantă a țării și vrem să rămâneți, să fiți fericiți, vă rog înscrieți-vă pentru settle sau pre-settle status, arătați-le și altora cum se face".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel