Ambasada SUA îl CRITICĂ pe Darius Vâlcov

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV
Liviu Dragnea și Darius Vâlcov. foto: Realitatea TV

Ambasada SUA în România scrie pe Facebook că se alătură ambasadei Germaniei la Bucureşti, care a condamnat orice formă de discriminare faţă de minoritatea germană, după postarea lui Darius Vâlcov, consilierului Vioricăi Dăncilă, în care asocia însemnele Forumului Democrat al Germanilor din România cu svastica nazistă.

"Ambasada SUA împărtăşeşte îngrijorările exprimate de Ambasada Germaniei în declaraţia din 5 septembrie", a scris reprezentanţa diplomatică pe pagina sa de Facebook, distribuind postarea ambasadei Germaniei.

 Ambasada Germaniei în România a transmis un mesaj în care a condamnat ferm "orice formă de discriminare, defăimare sau duşmănie faţă de minoritatea germană şi faţă de oricare altă minoritate din România", precizând că "acuzaţiile de felul celor formulate în ultimele zile sunt lipsite de orice fundament şi pentru ele nu există justificare".

 Darius Vâlcov  a postat pe pagina personală de Facebook un filmuleţ în care FDGR este acuzat că este continuatorul mişcării Grupul Etnic German, iar preşedintele Iohannis apare cu o mustaţă şi o tunsoare asemănătoare lui Adolf Hitler. Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale i-a cerut, printr-o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă demiterea lui Vâlcov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel