Ambasada Rusiei îl ia peste picior pe Gabriel Leș: „Fantoma lui James Forrestal a apărut în Constanța?”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ambasada Rusiei la București îl ia peste picior pe ministrul român al Apărării, comparându-l pe Gabriel Leș cu un fost ministru american care a murit aruncându-se de la fereastra unui spital de psihiatrie, în timp ce striga „vin rușii!”.

Comentariul este făcut într-o postare pe pagină oficială de Facebook a Ambasadei Rusiei în România, sub titlul „Fantomă lui James Forrestal a apărut în Constanța?”, informează Ziare.com.

Postarea a fost publicată după ce ministrul român al Apărării, Gabriel Leș, a făcut mai multe declarații care nu au fost pe placul rușilor, în cadrul conferinței internaționale „Black Sea and Balkans Security Forum”, organizate în acest weekend la Mamaia. Printre afirmațiile lui Leș au fost unele legate de anexarea ilegală și ilegitimă a Crimeii, dar oficialul a mai spus și că Rusia și-a intensificat acțiunile agresive în regiunea Marii Negre.

 

Ambasada Rusiei la București, REPLICĂ pentru Leș

 

În replică, Ambasada Rusiei la București spune că momentul aduce „în memoria unui cititor experimentat" povestea primului ministru al apărării americane, James Forrestal, care „a părăsit voluntar viața în mai 1949, aruncându-se pe fereastră unui spital de psihiatrie, potrivit conturilor martorilor oculari, strigând că 'vin rușii!”.

„Până la sfârșitul vieții sale, J. Forrestal, în opinia medicilor și a celor din jurul său, a devenit nebun pe baza unei presupuse amenințări sovietice. Suntem atât de încrezători în efectuarea unor astfel de evaluări, deoarece în 1949, la doar câteva luni după sinuciderea lui J. Forrestal, URSS a reușit să testeze prima bombă atomică - punând bazele creării unui potențial strategic pentru descurajarea nucleară, care rămâne garantul păcii comune până în prezent. (...)

Acum recitiți cuvintele lui Gabriel Leș și întrebați-vă. Într-adevăr spiritul rebel al lui James Forrestal l-a invadat? Dacă pur și simplu nu-l dă odihnă laurii acestui faimos în timpul sau rusofob și 'luptător împotriva pericolului rusesc', atunci ne-am dori să atragem atenția asupra faptului că în ziua de azi dânsul este aproape uitat chiar și la el acasă, iar moștenitorii săi politici și spirituali încă răspândesc mituri și povești de groază despre Rusia agresivă, acum sub hashtagurile modernizate de 'război hibrid', 'comunicare strategică' și etc. (...)

Atrage atenția deosebită o afirmație cheie, dar de fapt falsă (premisă), care o face pe întreaga structură și concluzii să par foarte controversate, dacă nu chiar absurde. București-ul, chipurile, este centrul de luare deciziilor al NATO, care, după cum știți, sunt luate într-un loc complet diferit și în interesul unui stat complet diferit, anume - patria lui James Forrestal.

Privit în ansamblu: 'Vin rușii!...'. Dar oare merită urmărit exemplul lui James Forrestal???", întreabă ironic autorul postării.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel