Ambasada României în Spania suspendă activităţile cu publicul la serviciile consulare. Informații esențiale pentru români

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ambasada României în Spania anunţă că, începând de luni, suspendă activitatea cu publicul la sediile oficiilor consulare, în contextul evoluţiei pandemiei de coronavirus. Spania a decretat starea de urgenţă, fiind luate mai multe măsuri restrictive.

„Ca urmare a măsurilor adoptate de către autorităţile spaniole în contextul evoluţiei epidemiei coronaviru şi în scopul protejării cetăţenilor români, vă informăm că, începând cu 16.03.2020, serviciile consulare care presupun prezenţa publicului în sediile oficiilor consulare româneşti de pe teritoriul Spaniei se suspendă pe o perioadă nedeterminată", a anunţat Ambasada României în Spania, pe pagina de Facebook.

De asemenea, Ambasada a precizat că programările obţinute pentru perioada următoare vor fi anulate, un mesaj în acest sens fiind transmis fiecărui utilizator în parte pe adresa de e-mail utilizată la crearea contului pe www.econsulat.ro.

Întreg personalul consular rămâne la dispoziţia cetăţenilor români pentru acordarea de asistenţă consulară în situaţii deosebite sau care prezintă un caracter urgent, temeinic justificate, determinate de necesităţi deosebite (ex.: decese, accidente, acte solicitate de autorităţile locale în contextul pandemiei etc.) Imediat ce activitatea cu publicul va fi reluată, oficiile consulare vor proceda la reprogramarea tuturor solicitanţilor ale căror programări iniţiale au fost anulate", mai precizează Ambasada României la Madrid.

De semenea, Ambasada României în Spania a precizat că guvernul spaniol a decretat starea de urgenţă, fiind luate mai multe măsuri restrictive.

Principalele măsuri:

 

???? NU se vor închide frontierele naționale

???? Interzicerea deplasărilor pe întreg teritoriul țării, cu unele excepții: deplasarea domiciliu-locul de muncă, pentru necesități medicale, pentru aprovizionare cu alimente, bunuri de primă necesitate și combustibil, la entități financiar-bancare, pentru a îngriji persoane aparținând categoriilor vulnerabile

???? Suspendarea activităților educaționale pe întreg teritoriul național

???? Închiderea restaurantelor, cafenelelor, teraselor, menținându-se posibilitatea livrării comenzilor la domiciliu

???? Închiderea sălilor de spectacol, centrelor sportive, parcurilor etc.

???? Interzicerea desfășurării de activități publice civile cu caracter cultural, sportiv și religios

???? Reducerea transportului public urban cu 50% și cel interurban cu 66%

???? Suspendarea activității instanțelor de judecată

???? Autoritățile pot închide traficul rutier pe anumite drumuri naționale

???? Forțele de ordine sunt autorizate să efectueze controale asupra persoanelor, vehiculelor și spațiilor private pentru a verifica dacă sunt respectate aceste reguli

???? Autoritățile pot rechiziționa bunuri, spații si mijloace de producție pentru a asigura aprovizionarea cu produse de primă necesitate

???? Luarea de măsuri pentru asigurarea furnizării de utilități publice și pentru protejarea infrastructurilor critice

???? Apel la menținerea unei distanțe de siguranță de un metru față de alte persoane pentru a preveni contagierea

✈️ NU se suspendă cursele aeriene între Spania și România, însă acestea pot suferi o reducere a frecvenței. Verificați cu compania aeriană și aeroportul de plecare dacă zborul dumneavoastră va fi operat.

⚠️ Respectați cu strictețe măsurile anunțate de autoritățile spaniole!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel