Ambasada României în Spania, precizări pentru muncitorii români după anunţul lui Pedro Sanchez: "Vor recupera orele de muncă neprestate"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: @Ambasada României în Spania
Sursa foto: @Ambasada României în Spania

Ambasada României în Spania a revenit cu câteva precizări pentru muncitorii români din domeniile "neesenţiale", în urma anunţului lui Pedro Sanchez de săptămâna trecută, privind suspendarea mai multor activităţi economice până pe 9 aprilie.

"În perioada 30 martie-9 aprilie, toți angajații care desfășoară activități economice și profesionale în sectoare neesențiale - altele decât cel sanitar și cel alimentar - nu sunt obligați să se prezinte la locul de muncă.

Aceștia vor beneficia de zile libere plătite recuperabile astfel:

- își vor încasa salariul în condiții normale;

- la încheierea actualei situații de urgență sanitară vor recupera orele de muncă neprestate în mod treptat și eșalonat în timp", se arată pe pagina instituţiei.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunţat sâmbătă suspendarea oricărei activităţi economice neesenţiale timp de cel puţin două săptămâni, după ce în ultimele 24 de ore Spania a înregistrat un record de 832 de decese provocate de noul coronavirus, astfel că totalul acestora a ajuns la 5.690, transmite AFP.

''Toţi salariaţii din activităţile neesenţiale vor trebui să rămână acasă în următoarele două săptămâni'', respectiv până pe 9 aprilie inclusiv, când începe weekendul Paştelui catolic, a precizat Sanchez. Sunt considerate activităţi esenţiale care vor continua în special sectoarele sanitar, alimentar şi energetic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel