„Am fiul grav bolnav, în spital în România!“. Badantă româncă, împiedicată să pună mâna pe o donație de 12.000 de euro, în Italia

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

"Am un fiu grav bolnav", a fost motivul pentru care un bărbat de 93 de ani a fost de acord să îi dea aproape 12.000 de euro unei românce, care s-a dat drept îngrijitoare. Femeia, cunoscută deja de poliție pentru antecedente specifice, a fost arestată de poliție după ce angajații poștei au dat-o de gol.

Românca a venit cu autobuzul la poștă, însoțită de un bătrân de 93 de ani, pe care îl întâlnise anterior într-un parc din Piazza Garibaldi pentru a retrage 11 200 de euro în numerar. Dar în acel moment managerul poștei, bănuind această cerere neobișnuită, i-a avertizat mai întâi pe cei doi copii ai bătrânului și apoi a chemat poliția. Așa se face că vineri după-amiază, agenții unei mașini de patrulare au arestat o femeie de 48 de ani, de origine română, care locuia de ceva vreme în Ravenna - Cornelia C. - pentru tentativă de înșelăciune în formă agravată. 

Intuiția angajatului de la poștă și intervenția la timp a poliției din Ravenna au permis dejucarea unei maxi-escrocherii de 12 mii de euro care s-ar fi consumat la scurt timp după aceea.  Poliția a sosit când cei doi se aflau încă la ghișeu și a putut să verifice că suspiciunile lor erau întemeiate. Femeia, o româncă în vârstă de 48 de ani, s-a dat inițial drept îngrijitoare, dar acest lucru nu s-a dovedit a fi adevărat.„Am fiul grav bolnav, în spital în România!“.

Badantă româncă, împiedicată să pună mâna pe o donație de 12.000 de euro, în Italia

 

Bărbatul de 93 de ani a explicat că o cunoscuse pe doamna cu câteva săptămâni înainte într-un parc public din apropierea casei sale și că a decis să o ajute din cauza problemelor grave pe care le avea în familie, inclusiv pierderea casei, dar mai ales având un fiu internat în România în stare gravă. Toate acestea au fost minciuni, susținute de fotografiile de pe telefonul mobil, luate de pe internet și arătate victimei, care arătau o persoană pe un pat de spital, totul cu scopul de a impresiona victima.

Mai mult românca i-a povestit bătrânului că  deține o casă în România, dar că, pentru a avea grijă de fiul ei, a fost nevoită să o dea la schimb, probabil unui cămătar, pentru o sumă mult mai mică decât valoarea ei: 12.000 în loc de 15.000 de euro. În acel moment, bătrânul i-a mai spus că are probleme cu proteza veche. Apoi, femeia i-a spus că are posibilitatea ca medicul ei din România să-i facă unul identic pentru 2.000 de euro. Acesta a fost motivul pentru care cei do au mers la poștă.

Casierul poștei, mirosind escrocheria, i-a explicat apoi bătrânului de 93 de ani că va putea retrage cel mult 1.000 de euro și că restul va fi obținut prin mandat poștal. Cu toate acestea, suma mare de bani în cauză și prezența femeii de 48 de ani, care a rămas lângă bătrân fără să scoată un cuvânt, au declanșat alarma.

Românca, escroacă cu state vechi

 

După ce au venit polițiștii, femeia, cunoscută deja de poliție pentru antecedentele specifice, a fost arestată de poliție și, după audierea de validare, s-a dispus măsura preventivă a obligării de a rămâne și a obligației de a semna la sediul poliției. Bătrânul a fost încredințat în grija familiei sale.

Din verificări a reieșit că femeia mai are o condamnare de 11 luni, rămasă definitivă în 2016, pentru înșelătorie. La ordinul procurorului de serviciu, Marilù Gattelli, românca a fost în cele din urmă plasată în arest la domiciliu. Femeia în vârstă de 48 de ani s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde. În ceea ce privește datele sale personale, însă, a recunoscut că a primit venitul de cetățenie, în timp ce lucra ilegal ca îngrijitoare: aceasta a declanșat deja un raport pe această temă. După validarea arestului, pentru ea a fost declanșată obligația de ședere cu interdicția de a ieși din casă de la ora 19 la 8. Între timp, apărarea va încerca să compenseze prejudiciul și să ajungă la o posibilă remitere a plângerii, potrivit Ravenna Today.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel