Alstom va furniza până la 40 de trenuri electrice interregionale Coradia Stream și întreținerea asociată în România

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Alstom și Autoritatea Română de Reformă Feroviară (ARF) au semnat un contract pentru livrarea a 20 de trenuri interregionale Coradia Stream și a serviciilor de întreținere asociate pentru o perioadă de 15 ani. Valoarea contractului este estimată la 270 de milioane de euro. Aceste trenuri vor fi primele trenuri de pasageri furnizate de Alstom care vor funcționa în România.

Contractul poate fi prelungit cu încă 20 de trenuri opționale, care vor fi confirmate la cererea fermă a beneficiarului. Incluzând întreținerea prelungită a întregii flote, valoarea totală estimată a proiectului ar putea depăși 750 de milioane de euro.

"Noile trenuri electrice interregionale pentru România vor contribui la un transport mai modern și mai sustenabil în România, în conformitate cu ambiția noastră de a fi lideri în ceea ce privește o mobilitate mai ecologică și mai inteligentă în întreaga lume. Sunt încântat că trenurile noastre Coradia, foarte apreciate în atât de multe țări europene, circulă și în România. Acest contract completează portofoliul foarte diversificat de soluții Alstom în această țară, care acoperă toate liniile noastre de activitate cheie, de la semnalizare și proiecte de infrastructură la trenuri de metrou și capacități complexe de întreținere", a declarat Gian Luca Erbacci, președintele Alstom Europe.

Dezvoltate pentru piața europeană, trenurile Coradia Stream sunt echipate cu sistemul de control al traficului ERTMS (1) de nivel 2 și sunt conforme atât cu standardele europene (EN), cât și cu specificațiile tehnice de interoperabilitate (STI), fiind capabile să opereze pe principalele rute europene. sisteme de alimentare cu energie Viteza maximă a trenurilor va fi de 160 km/h.

Fiecare tren va avea șase vagoane, o capacitate totală de 350 de locuri și o podea 100% joasă pentru a asigura accesul ușor al tuturor pasagerilor. Vor exista două uși de intrare pe fiecare parte a vagoanelor din mijloc și câte o ușă pe fiecare parte a vagoanelor din capăt. Sistemul de informare a pasagerilor va include un sistem de sunet și un sistem de afișare dinamic. Fiecare vagon de tren va fi echipat cu suporturi supradimensionate pentru bagaje.

 

Trenurile Coradia Stream vor fi echipate cu un sistem digital de numărare a pasagerilor

 

De asemenea, trenurile Coradia Stream vor fi echipate cu un sistem digital de numărare a pasagerilor cu senzori de înaltă precizie. Fiecare tren va avea patru toalete ecologice, distribuite uniform în tren, dintre care una va fi destinată persoanelor cu mobilitate redusă. Configurația finală, culorile și finisajele vor fi complet personalizate în funcție de cerințele autorității contractante în timpul etapei de proiectare.

Trenul face parte din gama de trenuri regionale Coradia de la Alstom, cu performanțe de circulație dovedite în Europa de peste treizeci de ani. Până în prezent, Alstom a vândut 3.300 de trenuri Coradia în întreaga lume. Mai multe țări europene, printre care Danemarca, Franța, Germania, Țările de Jos și Spania, beneficiază deja de performanțele și confortul său.

În total, peste 420 de trenuri Coradia Stream au fost deja comandate în Italia, Țările de Jos și Danemarca. Cele din Italia sunt în serviciu de la jumătatea anului 2019, dovedind fiabilitatea acestui produs. Coradia Stream oferă, de asemenea, soluții fără emisii, cum ar fi tracțiunea cu baterii și hidrogen, pentru liniile neelectrificate.

Alstom activează în România de aproape 30 de ani și este lider de piață în ceea ce privește soluțiile de electrificare și semnalizare feroviară. Compania este responsabilă pentru implementarea soluțiilor de semnalizare sau electrificare în peste 75% din coridorul feroviar Rin-Dunăre din România. Alstom implementează prima soluție de semnalizare urbană CBTC din țară pe linia 5 a metroului din București. De asemenea, compania a fost furnizorul de servicii de întreținere pentru flota metroului bucureștean în ultimii 17 ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel