Alina Gorghiu, MESAJ pentru Tudorel Toader: „Trebuia să spună de atunci adevărul”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a transmis astăzi un mesaj pentru fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, în care susține faptul că trebuia să spună adevărul espre OUG privind amnistia și grațierea.  Totodată, Gorghiu consideră că Tăriceanu și Dăncilă au decis să îngroape legea amnistiei și grațierii pentru a evita să fie atacați pe acest subiect în campania electorală.

„Tudorel Toader trebuia să spună de atunci adevărul despre OUG privind amnistia și grațierea! Acum e tardiv! Între timp a fost sacrificat și nici măcar ca erou. A plecat tot ca omul PSD-ALDE, ca ministrul care le-a făcut multe servicii, din păcate.

Proiectul a avut chip și nume! A fost proiectul lui Dragnea, Iordache, Nicolicea, Șerban Nicolae, Dăncilă și restul din PSD care au laudat ideea din momentul în care s-a născut, respectiv ianuarie 2017!

Suntem în august 2019! Stingerea subiectului nu e pentru că cere Opoziția sau pentru că se respectă astfel rezultatul referendumului din mai 2019.

Spuneam atunci că "suntem în faliment‭ ‬ca ‭‬stat"‭ dacă adoptăm asta. ‬

De‭ ‬ani‭ ‬buni‭ avem‭ ‬‬pe‭ ‬masa‭ ‬comisiilor parlamentare multe soluţii propuse pentru problemele din sistemul penitenciar.‭ ‬‬

Nu‭ ‬toate‭ ‬‬sunt‭ ‬însă‭ ‬cele‭ ‬corecte, dar asta era cea mai tâmpită! De altfel, este obligatoriu să se abroge și Legea recursului compensatoriu. Daune majore deja s-au produs! Peste 15.000 de deținuți eliberați, violatori, tâlhari, hoți etc! Îi aștept să ia decizia de abrogare în coaliție în prima săptămână de Senat, că avem pe ordinea de zi acest proiect. ‬

Am‭ ‬spus-o‭ ‬de nenumărate ori, trebuie să găsim o variantă care să rezolve situaţia odată‭ ‬‬şi‭ ‬‬pentru‭ ‬totdeauna.‭ ‬‬Pentru‭ ‬asta‭ ‬trebuie‭‭ ‬să‭ fim onești ‬cu obiectivul pe care îl clamăm, adică să nu mai încerce unii colegi să profite de o reglementare pentru folosul personal sau al prietenilor politici.

PNL a iniţiat acel proiect de lege cu privire la implementarea unor‭‭ ‬măsuri‭ ‬ ‭ alternative‭ ‬de‭‭ ‬executarea‭ ‬‬a‭ ‭pedepselor,‭ ‬ca‭ soluţie complementară pentru a nu ajunge în situaţia de a fi puşi în faţa executării deciziei pilot a CEDO.

Spun‭ ‬cu‭ ‬toată‭ ‬‬responsabilitatea: Proiectul ‬graţierea și amnistia ne-au făcut praf credibilitatea externă și vom avea mult de tras!

‭Autorii lui, Dăncila și Tăriceanu, sunt complet haotici! Ar trebui să explice de ce l-au inițiat! Și de ce nu au renunțat la el când le-au cerut instituțiile europene, societatea civilă din România, când au protestat zeci de mii de oameni!

Acum, omoară tema asta nu pentru că înțeleg standardele europene în materie sau pentru că vor să respecte votul de la referendum, ci doar pentru că e o temã sensibilă în campania de prezidențiale.

Nu am așteptări mari de la puterea actuală. Este şi motivul pentru care mă aștept oricând după prezidențiale să reînvie subiectul...”, a scris Gorghiu pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel