Alina Gorghiu: „După respingerea CCR a sesizării domnului Ciolacu, îi voi cere demisia de la şefia Camerei Deputaţilor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Vicepreşedintele Senatului, parlamentarul Alina Gorghiu, i-a cerut preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să îşi retragă sesizarea pe care a depus-o la Curtea Constituţională a României (CCR), pentru că va fi declarată ca inadmisibilă, iar imediat după pronunţarea CCR, îi va cere acestuia demisia.

„Fac un apel la echipa care conduce acum PSD, în special preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, să-şi retragă sesizarea formulată pentru existenţa unui conflict juridic de natură constituţională, pentru că, aşa cum s-a văzut din declaraţiile publice ale celor de la PSD, această sesizare este doar un moft, o sesizare care va fi declarată ca inadmisibilă şi este exclusiv un pretext pentru ca cei din PSD să nu se prezinte la şedinţa programată de Birourile Permanente reunite pe 24 februarie, când în mod normal avem un vot pentru Guvernul Ludovic Orban 2.

După stabilirea calendarului, s-a putut constata de către toţi că procedura prevăzută de Constituţie nu este blocată, aşa cum ar trebui să fie, pentru că dacă nu este blocată procedura, înseamnă că nu ai acel conflict. Le spun de acum celor care conduc PSD că, imediat ce CCR va respinge ca inadmisibilă sesizarea domnului Ciolacu, îi voi cere demisia de la şefia Camerei Deputaţilor, pentru că este un abuz în funcţie să faci sesizări în funcţie de preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu pentru că ar exista temeiuri constituţionale, regulamentare, ci efectiv pentru a servi lupta PSD”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă organizată de PNL Timiş.

 

Alina Gorghiu: Există deja un „plan diabolic” 

 

Alina Gorghiu a subliniat că există deja un „plan diabolic” al celor de la PSD de a-i pune într-o lumină proastă pe miniştrii Cabinetului Orban, în cadrul audierilor din comisie.

„Vom prezenta pe larg adevărul despre ceea ce au găsit la preluarea guvernării de la PSD. Este bine că sunt aceiaşi miniştri, pentru că fiecare va putea spune exact ce a găsit la preluarea mandatului. Pe 24 vom fi prezenţi în sală şi ne vom abţine de la vot, aceasta este singura modalitate prin care se poate ajunge la anticipate”, a completat Alina Gorghiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, recent, că s-a luat decizia sesizării CCR privind un posibil conflict juridic de natură constituţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis l-a propus pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de prim-ministru. În sesizare se afirmă că preşedintele României încalcă voinţa Parlamentului nominalizându-l drept premier pe Ludovic Orban, pentru că forul legislativ tocmai i-a retras încrederea acestuia prin moţiune de cenzură.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel