Alina Gorghiu: "Doi miniștrii din Guvernul Dăncilă trebuie să demisioneze IMEDIAT"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Senatorul PNL Alina Gorghiu a postat un mesaj în care solicită demisiile miniștrilor Rovana Plumb și Lucian Șova, după dezvăluirile comisarului european Corina Crețu cu privire la refuzul Guvernului român de a lua bani europeni pentru infrastructura. Totodată, Alina Gorghiu precizează că va face o adresă către Guvernul României și către Comisia Europeană.

"După dezvăluirile comisarului european pentru Politică Regională, Corina Crețu, demisiile miniștrilor vizați de declarațiile sale (Fonduri Europene, Transporturi) reprezintă o obligație elementară și trebuie să vină imediat.

Să fie bine înțeles, Corina Crețu a dezvăluit cât de mare este lipsa de competență și reaua credință a celor aflați la putere. "9,2 miliarde de euro are România pentru infrastructură mare, iar pe lucrări efectuate s-au cheltuit doar 1,3 miliarde de euro".

A doua dezvăluire: autoritățile române dezinformează atunci când spun că au trimis proiecte cum ar fi Centura București la Comisia Europeană sau că s-au aprobat proiecte precum Magistrala de metrou M6.

Eu nu aș numi-o dezinformare publică, aș numi-o minciună. Și a da vina pe Comisia Europeană pentru propria incompetență, mi se pare un lucru care nu mai are niciun fel de legătură cu declarațiile politice, cu competiția politică, ci frizează natură penală.

Luni, voi cere colegilor mei din conducerea PNL, în Biroul Executiv, să facem o adresă către Guvernul României, dar și către Comisia Europeană, în care să solicităm să ni se comunice oficial ce proiecte de infrastructură au fost depuse la Comisia Europeană, ce bani s-au cheltuit, ce s-a trimis, ce nu s-a trimis, ce s-a promis și nu s-a trimis și ce s-a mințit la București că este proiect depus, aprobat și în realitate nu este.

Am convingerea că acest document va face, în măsura în care va fi comunicat, obiectul unor discuții ulterioare nu doar în Parlament, ci cred că și de altă natură", este mesajul postat de Alina Gorghiu pe pagina personală de Facebook.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel