Alianța USR - PLUS, veste PROASTĂ pentru Dăncilă: Rovana Plumb va fi RESPINSĂ în comisii!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

USR și PLUS anunță că se opun numirii Rovanei Plumb în funcția de comisar european. Reacția vine imediat după anunțul de la Bruxelles.

Comisia Europeană a anunțat, luni, că Rovana Plumb, propunerea din partea Romaniei pentru functia de comisar european, a fost acceptată. Alianța USR-PLUS spune, într-un comunicat de presă, că această cndidatură riscă să fie respinsă la votul din comisiile Parlamentului European.


"Delegatia USR PLUS in Parlamentul European se opune numirii Rovanei Plumb in functia de comisar european, propunere oficializata azi prin comunicatul transmis de noua presedinta aleasa a Comisiei Europene.

Guvernul Romaniei, condus de Viorica Dancila, a ignorat mesajele politice clare transmise de partenerii europeni printre care si grupul Renew Europe (a treia forta politica in PE) iar candidatura Rovanei Plumb risca sa fie respinsa la votul din comisiile Parlamentului european. Abia acest lucru va fi daunator Romaniei, nu criticile intemeiate prin care s-au exprimat ingrijorari cu privire la integritatea si competenta candidatei propuse de Guvernul Romaniei", se arata iîn comunicatul de presă.

USR-PLUS spun că Rovana Plumb nu respectă criteriile de integritate, iar insistența șui Dăncilă este o bătaie de joc.


"Atentionam Guvernul PSD ca prin insistenta de a o sustine pe Rovana Plumb isi bate joc de aceasta demnitate publica europeana si, daca nu o retrage rapid pe Plumb, se va face de ras si va fi fortat sa vina cu o alta nominalizare dupa respingerea ei in Parlament.

Rovana Plumb nu respecta criteriile de integritate considerate esentiale de Alianta USR PLUS pentru postul de comisar european si nu are un parcurs profesional care sa o recomande pentru o asemenea pozitie", potrivit comunicatului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel