Alexandru Comerzan, câștigătorul Chefi la Cuțite: Școlit Italia, moldoveanul le-a „stins lumina“ celor mai iscusiți bucătari români

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Alexandru Comerzan, în vârstă de 31 de ani, din echipa lui chef Cătălin Scărlătescu, este câştigătorul „Chefi la cuţite“ şi al marelui premiu în valoare de 30.000 de euro.

Originar din Republica Moldova, Alexandru Comerzan - câştigătorul celui de-al şaptelea sezon „Chefi la cuţite“, s-a remarcat constant prin muncă, pe tot parcursul emisiunii. „Cuțitul de aur“ al lui chef Scărlătescu se întoarce acasă cu marele premiu de 30.000 de euro.

Câștigătorul celei de-a șaptea ediții a show-lui culinar fost decis dintr-un juriu format din 11 cei mai buni bucătari din România. Meniul pregătit de concurentul căruia chef Scărlătescu i-a dat încă din preselecţii cuţitul de aur a fost cel mai apreciat şi astfel el a fost desemnat marele câştigător.

„Am reuşit! Din punct de vedere profesional, cred că e cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat. Sper ca familia mea să fie mândră de ce am realizat. Lui chef Scărlătescu îi mulţumesc pentru încredere, pentru cuţitul de aur, pentru experienţa avută împreună. Sper să fie mândru de mine. Eu sunt foarte mândru de el“, a declarat câştigătorul „Chefi la cuţite“.

La rândul lui, chef Scărlătescu a fost extrem de emoţionat în momentul în care a aflat că ucenicul său a câştigat marele premiu. „Cât de mult mi-am dorit să câştige băieţaşul ăsta... Eşti grandios, senzaţional, eşti un bucătar desăvârşit! Din momentul ăsta şi tu faci parte din constelaţia asta, suntem nişte bucătari stelari. Bun venit în rândul bucãtarilor din Calea Lactee!“, i-a transmis Scărlătescu învingătorului.

Din Italia în România, via Chișinău

 

„Alex este între primii cinci bucătari din Chișinău. Asta dacă nu e chiar primul mare bucătar din Chișinău“, l-a apreciat chef Florin Dumitrescu pe câștigător.

Alexandru Comerzan, originar din Cimișlia, în prezent lucrează la un restaurant din Chișinău ca şef bucătar. Timp de 14 ani însă el a fost stabilit în Italia, unde a plecat la 15 ani alături de părinți şi unde a pus bazele cunoștințelor sale din Bucătărie. El a absolvit şcoala profesională de bucătari, deși tatăl tău avea alte planuri pentru el. Tânărul a mărturisit că în primii ani în bucătărie a început cu munca de jos, dar cu multă muncă şi ambiţie a ajuns departe: „Primii ani în restaurant am curăţat spanac, cartofi, morcovi, după care, cu stăruinţă, încet, încet m-am ridicat până la ajutor de şef bucătar“.

„Am plecat în Italia în 2003 cu părinţii în Italia. Trebuia să-mi găsesc o meserie, iar într-o zi mă uitam la televizor şi am văzut un bucătar care a pregătit o farfurie care mie mi-a plăcut foarte mult şi i-am zis mamei că asta vreau şi eu să devin, bucătar. Tata nu prea a fost de acord, pentru că a crescut într-o epocă în care toţi se uitau la doctori şi la avocaţi ca la Dumnezeu. Bucătarul cine era? Nu era nimeni! În ziua de azi bucătarii au un alt statut. Cred că şi tata e mândru de mine“, a declarat Alexandru Comerzan, câştigătorul „Chefi la cuţite“. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel