Alexandra Popescu-York, o româncă printre americani, ne face mândri

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Designerul de top Alexandra Popescu-York și-a prezentat pentru prima dată în țara natală colecția „Poison” în cadrul Romanian Fashion Philosophy, la București.

Aici, câștigătoarea celui de-al treilea sezon „Bravo, ai stil”, Iuliana Doroftei a făcut show într-o rochie de 1.500 de dolari a creatoare de modă româno-americane.

Într-un spectacol inedit de forme și culori, piesele vestimentare de lux din colecția „Poison” a Alexandrei Popescu-York combină broderii, aplicații, croiuri deosebite, accesorii avantgardiste, care i-au consacrat stilul, cu o tentă gotică. Piese unicat, la baza cărora stă filosofia creatoarei „make art-fashion, nu fast-fashion”, aduse direct din New York au transmis emoții și au uimit publicul bucureștean.

Invitați speciali

Printre vedetele prezente la eveniment s-au numărat nume sonore precum Viorel Lis alături de soția sa, Oana Lis, Irinel Columbeanu sau Marzio Nocera, de la Fashion Channel TV care a recunoscut-o pe Alexandra din prezentările ținute în cadrul Coutrue Fashion Week, un eveniment prestigios la care creatoarea de modă a participat nouă sezoane consecutiv. Ea fiind singurul artist- desginer din lume care, până la ora actuală, și-a prezentat la un astfel de eveniment simultan, atât o colecție de modă couture cât și o expoziție de pictură.

Unul dintre cei mai apreciați designeri de la Couture Fashion Week

Se știe, Alexandra nu creează rochii, ci concepte. Nu haine de un sezon, ci trenduri, mișcări, emoții. Iar în prezent, ea  este unul dintre cei mai apreciați designeri de la Couture Fashion Week pentru că pune un mare preț pe originalitate. Fiecare prezentare pe care o ține vine cu un concept nou față de tot ce s-a gândit până acum, creat în urma unor experiențe proprii.

Cel mai important lucru ca designer, crede ea, este ca produsul tău să fie original. „Autenticitatea este din ce în ce mai rar întâlnită în întreaga lume a modei”, spune creatoarea.

După ce a lucrat în mai multe firme pe postul de head designer din Europa și America și a văzut că în domeniul modei se pune mai mult accent pe industrie și nu pe artă, în urmă cu aproximativ zece ani, ea a decis să pună temeliile propriului business, Alexandra Art&Design, în încercarea de a schimba mentalitatea și mersul lucrurilor într-o lume atât de ahitată după profit.

De peste un deceniu, în America

Alexandra Popescu-York pictează de la vârsta de trei ani și a studiat desginul vestimentar și arta plastic la Universitatea de Arte din București.

(w670)

 

Stabilită de peste zece ani în America, ea are un palmares impresionant de expoziții și show-uri de modă pe plan national și international.

Printre numeroasele recunoașteri care i s-au atribuit se numără si includerea în prezentarea Cei mai buni designeri al Couture Fashion Week primit în septembrie 2016 și includerea picturilor sale în Expoziția de artă la 70 de ani de aniversare a Națiunilor Unite în New York.

 

Ca planuri pe termen scurt, Alexandra și-a propus să se implice și mai mult în promovarea României în lume.

 

„România trebuie să înceapă să își accepte, aprecieze și promoveze artiștii români din străinătate! Se zice că pentru un artist trebuie să ai poporul tău în spate, să te susțină și apoi să cucerești lumea. Eu am cucerit lumea și apoi le-am arătat că provin dintr-o țară frumoasă pe care îi invit să o cunoască”, încheie desginerul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel