Alertă pentru călători în Roma: Cresc prețurile biletelor la transportul în comun începând cu 1 iulie

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Alertă pentru călători în Roma: Cresc prețurile biletelor la transportul în comun începând cu 1 iulie / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com
Alertă pentru călători în Roma: Cresc prețurile biletelor la transportul în comun începând cu 1 iulie / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

De la 1 iulie, tariful pentru biletele de transport în comun din Roma va suferi modificări semnificative, cu prețul unui bilet crescând la 2 euro, înlocuind astfel tariful anterior de 1,5 euro. 

Această ajustare vine la doi ani de la prima propunere și în urma unei decizii amânate repetat, până acum, datorită deblocării fondurilor extraordinare de către Regiunea Lazio, conform Il Messaggero.

O creștere a fost deja planificată pentru anii 2022 și 2023, dar a fost amânată în ultimul moment datorită fondurilor suplimentare furnizate de Regiunea Lazio. Cu toate acestea, anul acesta, cu aproximativ 35 de milioane de pelerini așteptați pentru Anul Sfânt, situația este mult mai complicată.

 

Schimbările propuse includ

 

Creșterea prețurilor: Tariful unui bilet unic va crește de la 1,5 euro la 2 euro, afectând toate opțiunile de bilete cu durată determinată, cum ar fi cele valabile pentru 24, 48 sau 72 de ore, precum și abonamentele săptămânale. Costurile biletului de o zi de 24 de ore (de la 7 la 9,30 euro), ale biletului de două zile (de la 12,5 la 16,7 euro), ale biletului de 72 de ore (de la 18 la 24 de euro) și ale biletului săptămânal (de la 24 la 32 de euro) cresc și ele. 

Abonamentele rămân neschimbate: Abonamentele lunare obișnuite (35 de euro), impersonale (53 de euro) și de șomeri (16 euro) nu vor suferi modificări în ceea ce privește prețul. 

Abonamente anuale: Abonamentele anuale obișnuite pentru Metrebus Roma vor înregistra o scădere cu 10 euro, coborând de la 250 la 240 de euro, în timp ce cele cu tarif redus vor avea o mică reducere, de la 114 la 110 euro. Ușoară creștere (de la 91 la 103 euro) pentru abonamentul Roma Capitale facilitat. 

Sincronizarea modificărilor: În ciuda anunțului oficial al creșterii de la 1 iulie, este posibil ca adaptarea softurilor și punerea în aplicare a noilor tarife să dureze câteva luni, iar schimbările efective să intre în vigoare începând cu septembrie sau octombrie.

Aceste modificări nu vor afecta doar pasagerii ocazionali, ci vor avea un impact semnificativ și asupra rezidenților și navetiștilor din Roma, care vor simți în mod direct aceste creșteri ale tarifelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel