COD GALBEN  Alertă METEO: Cod GALBEN de ceață în 8 județe

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cod galben de ceață pentru mai multe județe din țară
Cod galben de ceață pentru mai multe județe din țară

Meteorologii au emis, miercuri, mai multe avertizări cod galben de ceaţă, valabile în 8 judeţe. Vizibilitatea este extrem de scăzută şi se semnalează chiciură. Centrul Infotrafic avertizează că circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de vizibilitate redusă pe Autostrada Soarelui. 

Astfel, până la ora 11.00, este cod galben de ceaţă în Covasna și Sibiu, ANM anunțând aici și depuneri de chiciură.

De asemenea, până la ora 10.00, este cod galben de ceaţă în Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu și Teleorman, iar până la ora 8.00 în zona joasă a județului Mureş.

Ceața reduce vizibilitatea local sub 200 m și izolat sub 50.

Centrul Infotrafic avertizează că, miercuri dimineaţă, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de vizibilitate redusă pe Autostrada Soarelui, între Lehliu și Drajna, respectiv între Fetești și Constanța. Ceață este și pe mai multe drumuri rutiere din județele Brăila, Călăraşi, Covasna, Giurgiu, Ialomiţa, Mureș, Sibiu și Teleorman, vizibilitatea fiind redusă sub 200 metri și pe alocuri sub 50 de metri.

Pentru reducerea riscului rutier, polițiștii recomandă adaptarea vitezei la condițiile de trafic și de drum. Șoferii trebuie să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

De asemenea, pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel