Alertă la granița României: Rusia ar putea recurge la "acțiuni provocatoare" în Republica Moldova - armata ucraineană

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele rusești ar putea organiza "acțiuni provocatoare" în regiunea Transnistria din statul separatist al Republicii Moldova, pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva unui stat vecin, scrie BBC.

În actualizarea sa militară zilnică. forțele armate ucrainene au declarat că forțele ruse vor continua să lovească facilitățile de infrastructură de transport pentru a întrerupe fluxul de bunuri către țară.

"Nu sunt excluse acțiuni provocatoare ale forțelor armate ale Federației Ruse pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva statului vecin", se arată în raport. Acest lucru este raportat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei începând cu ora 6:00.

Trupele ruse continuă blocada parțială a orașului Harkov, iar bombardamentele continuă în unele părți ale localității.

Alertă la granița României

 

În orașul port asediat Mariupol, forțele ruse au continuat să ia cu asalt uzina Azovstal, unul dintre cele mai mari combinate metalurgice din Ucraina

În ultimele 24 de ore, forțele ucrainene au respins patru atacuri inamice în regiunile Donețk și Luhansk. De asemenea, au distrus cinci tancuri, opt unități blindate, șase vehicule și opt sisteme de artilerie inamice.

Într-o actualizare separată, militarii ucraineni spun că forțele ruse au pierdut aproximativ 19.500 de oameni în luptă începând cu 24 februarie

BBC nu a reușit să verifice independent aceste afirmații, potrivit Mediafax.

Rusia ar putea recurge la "acțiuni provocatoare" în Republica Moldova - armata ucraineană

 


După cum a raportat UNIAN, Statul Major al AFU a declarat pe 2 aprilie că trupele rusești din Transnistria (teritoriu ocupat de Rusia în Moldova) se redistribuie, ceea ce ar putea reprezenta o amenințare pentru Ucraina în viitor.

Statul Major al forțelor armate ucrainene nu a exclus ca teritoriul Transnistriei să fie folosit pentru a sprijini o ofensivă în direcția Bug Sud.

În plus, oamenii cu cetățenie rusă din Transnistria sunt agitați să participe la operațiunile de luptă din Ucraina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel