Alertă în Europa: Certificate false de vaccinare vândute pe internet. Costă 200 euro bucata

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Certificatele de vaccinare falsificate au început să se vândă în Europa. Alarma a fost dată de autoritățile germane. 

În Europa, certificatele de vaccinare false se vând pe așa-numitul dark net. În Statele Unite au fost cazuri în care angajații de la farmaciile care vaccinează anti COVID au vândut certificate.

Potrivit anchetatorilor germani, cel mai mare trafic de certificate false de vaccinare anti COVID se face pe internetul negru, acea zonă clandestină de pe net unde se intră cu programe speciale și unde se fac tranzacții ilegale, cu absolut orice, transmite Știrile TVR.

Falsificatorii au trecut acum și la adeverințe de vaccinare.

Un certificat fals de vaccinare costă 200 de euro 

 

Oliver Hoffman, şef birou poliţie economică, Baden-Württemberg: Falsificarea documentelor e o infracţiune care se pedepseşte cu până la 5 ani închisoare. Se poate adăuga acuzaţia de vătămare corporală, dacă cei care folosesc falsuri merg la cinema sau teatru şi îi îmbolnavesc pe ceilalţi.

Experții din Baden-Württemberg sunt pe urmele traficanților, doar că în toate cazurile în care e vorba de rețele de pe internetul negru ancheta merge destul de greu. 200 de euro costă un certificat de vaccinare în alb.

Specialiștii spun că e nevoie de sisteme suplimentare de siguranță la cardurile de vaccinare.

Stefan Brink, specialist protecţia datelor: Concepţia iniţială de scanare a paşaportului de vaccinare analog nu prezintă avantaje semnificative pentru protecţia împotriva falsificării.

Și în Statele Unite a început comerțul cu falsuri pe internet

 

Mai ales că, în opinia IT-iștilor americani, dovada vaccinării poate fi foarte ușor falsificată, nu are suficiente elmente de siguranță.

Mai mult decât atât, peste Ocean au fost deja arestate câteva persoane, care lucrau la farmaciile care fac vaccinari și care, pe bani, eliberau adeverințe, deși cumpărătorul nu fusese vaccinat, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel