Shantou, al doilea oraș din China care se închide pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile din Shantou iau măsuri de închidere a orașului, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirusul din Wuhan, informează site-ul postului CNN. 

Orașul port va restricționa traficul tuturor autobuzelor, trenurilor suburbane și feriboturilor începând cu 14.00, ora locală, potrivit unei declarații oficiale postată pe site-ul guvernului din Shantou.

Shantou este primul oraș din provincia Guangdong care ia astfel de măsuri. Are o populație de 5,59 milioane de oameni și se află pe coasta Chinei la aproximativ 1.000 de kilometri de Wuhan, capitala Hubei și punctul zero al epidemiei.

Shantou va restricționa și traficul autovehiculelor, vapoarelor, iar de luni va interzice intrarea și ieșirea oamenilor, cu excepție vehiculelor de urgență ale autorităților guvernului.

Sunt 16 orașe care au luat măsuri de închidere parțială sau totală, lucru care a afectat circa 62,8 milioane de oameni, aproximativ echivalentul populației Marii Britanii (66,4 milioane de persoane la mijlocul anului 2018).

Sunt peste 2.000 de cazuri de infecție cu noul coronavirus la nivel mondial, cele mai multe fiind în China, iar bilanțul deceselor a ajuns la 56, potrivit unor date făcute publice duminică, informează Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel