Alertă de vreme rea în Italia. MAE a emis o atenționare pentru români

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia e sub ape. Românii sunt avertizați să nu călătorească în acest stat
Italia e sub ape. Românii sunt avertizați să nu călătorească în acest stat

Ministerul Afacerilor Externe (MAR) a emis marți o atenționare de călătorie pentru Italia, unde autoritățile au emis coduri roșu, portocaliu și galben de precipitații.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că Serviciul de Protecție Civilă italian a emis un avertisment de cod roșu de precipitații puternice, începând cu 4 octombrie 2021, pentru centrul regiunii Liguria și zona de vest din regiunea Piemonte.

Fenomene meteorologice intense, pentru care s-a emis un cod portocaliu de ploi abundente, sunt anunțate în restul teritoriului regiunilor Liguria și Piemonte, precum și în Lombardia, Emilia-Romagna și provincia autonomă Trento.

Citeste si: INUNDAȚII de proporții în ITALIA și FRANȚA. Apa a acoperit cu drumurile și a luat pe sus mașinile

A fost emis, de asemenea, cod galben de precipitații intense pentru regiunile Lazio, Umbria, Toscana, Valle d’Aosta, Veneto și nordul-estul regiunii Sardinia. Conform MAE, condițiile de instabilitate se vor extinde și în următoarele zile, din cauza anticiclonului nord-european care va determina deplasarea unei mase de aer ploios și rece către Marea Mediterană.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, se recomandă consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ și al Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel