Alertă de temperaturi scăzute în Marea Britanie. Experții avertizează că pot urma pene de curent: „Milioane de oameni se lupte pentru a se încălzi”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Alertă meteo în Europa: Furtuna Hipolito aduce furtuni și ninsori abundente / Sursa - pixabay.com
Alertă meteo în Europa: Furtuna Hipolito aduce furtuni și ninsori abundente / Sursa - pixabay.com

Familiile au fost lăsate să tremure noaptea trecută, când temperaturile au coborât la niveluri sub zero grade.

Până la 2.000 de proprietăți au rămas fără gaz după ce inundațiile au distrus sistemul la începutul acestei săptămâni. 

Un locuitor de acolo și-a descris casa ca fiind "la fel de rece ca Islanda", fără combustibil pentru a se încălzi.  Acesta a adăugat că și-a înfășurat fiul în cinci pături peste noapte, dar tot s-a trezit înfrigurat. 

De asemenea, în unele zone s-a atins pragul de declanșare pentru ca unii oameni să primească plăți pentru vreme rece.

 

Peste 300 de gospodării vor primi 25 de lire sterline 

 

Un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Muncă și Pensii a declarat: "Plățile pentru vreme rece pot fi declanșate până la sfârșitul lunii martie, oferindu-le oamenilor care se confruntă cu o vreme disproporționat de rece un plus de siguranță în lunile mai reci.

Ne-am angajat să-i protejăm pe cei mai vulnerabili din societatea noastră, iar acest ajutor suplimentar se adaugă la sprijinul mai larg acordat de guvern, inclusiv la cele 1 200 de lire sterline în plăți directe deja acordate în acest an pentru milioane de gospodării cu venituri mici.

Pe lângă aceasta, oferim familiilor 400 de lire sterline pentru facturile de energie în această iarnă, iar garanția noastră pentru prețul energiei economisește încă 900 de lire sterline pentru o gospodărie obișnuită."   

 

Condițiile de gheață din timpul nopții au provocat haos pe șosele

 

Condițiile de gheață din timpul nopții au provocat haos pe șosele, șoferii luptându-se să facă față. Situația a fost înrăutățită de vestea că există, de asemenea, un deficit de șoferi de mașini de deszăpezire. 

O avertizare de zăpadă a fost emisă pentru unele părți ale Regatului Unit, deoarece condițiile arctice au dus la scăderea temperaturilor peste noapte, iar Met Office prevede până la 15 centimetri de zăpadă în următoarele zile.

Aceasta a venit în timp ce rapoartele au sugerat că gospodăriile ar putea fi avertizate să reducă consumul de electricitate în câteva zile, pe fondul creșterii costurilor energiei și al nivelurilor de soare și vânt care vor rămâne scăzute. 

National Grid a declarat că este în așteptare pentru a lua "măsuri sporite" pentru a consolida alimentarea cu energie electrică în acest weekend, pe măsură ce nivelul vântului scade, potrivit Daily Telegraph.

Dar Adam Scorer, directorul executiv al National Energy Action, a declarat că trebuie să se facă mai mult, adăugând: "Nu putem face mai mult: Milioane de oameni se temeau de venirea iernii. Prețurile imposibil de ridicat și acum vremea rece vor face ca milioane de oameni să se lupte pentru a se încălzi și a rămâne în siguranță acasă.

Cifrele noastre arată că 6,7 milioane de gospodării din Marea Britanie sunt sărace în combustibil după ce prețurile la energie aproape s-au dublat într-un an. Auzim zilnic de la oameni care sunt nevoiți să își oprească încălzirea atunci când au cea mai mare nevoie de ea.”

 

Producția de energie eoliană în Marea Britanie va scădea la 2,9 gigawați astăzi și la 1,1 GW duminică

 

Acest lucru ar duce "capacitatea de rezervă" a companiei sub nivelul "adecvat". 

Nu este clar care sunt exact aceste măsuri îmbunătățite, dar ar putea include plata oamenilor pentru a consuma mai puțină energie la orele de vârf, relatează Telegraph.

Morgan Vine, șeful departamentului de politici la Independent Age, a declarat: "Perspectiva unor pene de curent care să afecteze încălzirea și alimentarea cu energie electrică a persoanelor în vârstă în această iarnă este incredibil de îngrijorătoare.

Faptul de a nu putea aprinde lumina sau de a se încălzi suficient ar putea pune în pericol sănătatea multor persoane în vârstă, crescând șansele de căderi și agravând starea de sănătate. 

Multe persoane în vârstă se bazează pe echipamente care au nevoie de energie continuă, au telefoane conectate la routerele lor de bandă largă sau folosesc televizorul sau radioul pentru a rămâne conectați.”, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel