Alertă cu bombă la un spital din Marea Britanie. Poliția antiteroristă a arestat un bărbat după ce mai mulți pacienții au fost evacuați

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost arestat de către ofițerii de combatere a terorismului, în timp ce o echipă de geniști a izolat o parte a unui spital după ce a fost descoperit un "pachet suspect".

Poliția a descins în această dimineață la Spitalul Universitar St James din Leeds, iar o echipă de geniști a fost chemată și ea la fața locului după ce pachetul a fost găsit în fața aripii Gledhow a spitalului.

Un cordon a fost ridicat rapid, dar restul spitalului rămâne în folosință, a confirmat trustul. Cordonul a fost ulterior lărgit, iar un membru al echipei de geniști a fost văzut în costum antiexplozie.

 

Un bărbat de 27 de ani din Leeds a fost arestat de poliția antiteroristă

 

Într-o declarație, poliția din West Yorkshire a declarat> "Serviciile de urgență se ocupă în prezent de un incident cu un pachet suspect în fața aripii Gledhow Wing de la Spitalul St James, în Beckett Street, Leeds. Un cordon a fost pus în loc ca măsură de precauție pentru siguranța publică.

Ofițerii sunt în legătură cu specialiștii Armatei care se află la fața locului pentru a face o evaluare în conformitate cu procedurile normale. Oamenii sunt rugați să evite intrarea în aripa Gledhow în acest moment."

Poliția de combatere a terorismului din nord-est a reluat o mare parte din aceste informații înainte de a adăuga: "Un bărbat în vârstă de 27 de ani din Leeds a fost arestat în legătură cu acest caz.

Având în vedere natura incidentului, CTP North East a desfășurat resurse cu acces la capacități specializate pentru a ajuta la stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

Departamentul de Urgențe de la St James rămâne deschis, iar pacienții sunt rugați să se prezinte la programările din ambulatoriu în mod normal, dacă nu sunt contactați altfel."

Transportul public local a fost afectat, deoarece autobuzele au fost deviate de la stația de la spital, conform Mirror. 

 

La fața locului se află vehicule de dezamorsare a bombelor

 

Imaginile de la fața locului arată o prezență masivă de soldați și servicii de urgență.

La fața locului se află vehicule de dezamorsare a bombelor, iar o parte din personal și pacienți au trebuit să fie evacuați din unele dintre secțiile din apropierea incidentului.

Vizitele au fost suspendate, dar pacienții sunt rugați să se prezinte la programările de la spital în mod normal, dacă nu sunt contactați, iar secția A&E rămâne deschisă.

Într-o declarație, Leeds Teaching Hospitals Trust a declarat următoarele: "Serviciile de urgență se ocupă în prezent de un incident cu un pachet suspect în afara aripii Gledhow Wing de la Spitalul St James.~

Un martor ocular a declarat pentru Yorkshire Post: "Sunt un pacient din secția de boli respiratorii și am fost mutați cu toții din camerele noastre pe coridoare și în camerele personalului".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel