Alertă cu bombă într-un avion. Pilotul a refuzat să aterizeze, avioane de luptă - ridicate de la sol

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Amenințare cu bombă asupra unui zbor Iran-China în timp ce se afla în spațiul aerian indian. Avioanele de luptă au fost mobilizate

Apelul a fost primit în jurul orei 9.30 privind o amenințare cu bombă asupra unui zbor Mahan Air, care călătorea de la Teheran la Gangzhou.

Surse de la aeroportul din Delhi au declarat că amenințarea cu bombă ar fi putut fi o farsă, potrivit Indian Expres.

Agențiile de securitate indiene au primit informații despre o posibilă bombă la bordul unui avion Airbus A340 operat de compania iraniană Mahan Air luni dimineața devreme, când avionul se afla în spațiul aerian indian - ceea ce a dus la mobilizarea avioanelor de luptă ale Forțelor Aeriene, potrivit unor rapoarte citate de Reuters.

Alertă cu bombă într-un avion. Pilotul a refuzat să aterizeze, avioane de luptă - ridicate de la sol

 

Potrivit unor surse, aeronava de pasageri se îndrepta de la Teheran spre Guangzhou, în China, când a fost declanșată alerta. Inițial, aeronava a început să coboare de la altitudinea de croazieră de 10.000 de metri altitudine la 6.000 de metri altitudine, în timp ce se afla într-o poziție de așteptare, la aproximativ 200 km vest de Delhi. Apoi a ieșit din poziția de așteptare și a urcat din nou până la 10.000 de metri înainte de a zbura spre vest.

Potrivit unor surse, aeronava de pasageri se îndrepta de la Teheran către Guangzhou, în China, când a fost declanșată alerta. U lterior, aeronava a intrat în spațiul aerian al Bangladeshului și se îndrepta spre China.

Forțele aeriene indiene, într-o declarație, au declarat următoarele: "La 3 octombrie 2022, a fost primită o informare privind o alertă cu bombă asupra unei companii aeriene cu număr de înmatriculare iranian, în momentul în care aceasta tranzita spațiul aerian indian. Au fost chemate avioane de luptă IAF, care au urmărit aeronava la o distanță sigură. Aeronavei i s-a oferit opțiunea de a ateriza la Jaipur și apoi, la Chandigarh. Cu toate acestea, pilotul și-a declarat refuzul de a devia spre oricare dintre cele două aeroporturi."

Acesta a adăugat: "După un timp, a fost primit un mesaj de la Teheran pentru a ignora alerta cu bombă, după care aeronava și-a continuat călătoria spre destinația finală. Toate acțiunile au fost întreprinse de IAF conform procedurii stabilite, împreună cu Ministerul Aviației Civile și Biroul de Securitate a Aviației Civile. Aeronava a fost supravegheată îndeaproape prin radar de către Forțele Aeriene în tot spațiul aerian indian."

Începând de luni la prânz, aeronava se îndrepta spre Guangzhou, potrivit informațiilor obținute de pe portalul de urmărire a zborurilor Flightradar24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel