Alertă cu bombă în Franţa. 2.000 de turişti evacuaţi

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Aproape 2.000 de turişti au fost evacuaţi în urma unul apel care anunţa că a fost plasată o bombă într-un camping.

Aproape 2.000 de turişti au fost evacuaţi pentru scurt timp dintr-un camping la Argeles-sur-Mer în sudul Franţei după o falsă alertă cu bombă, a anunţat joi o sursă judiciară, citată de France Presse. Managerii unuia dintre cele mai importante campinguri ale staţiunii au primit joi un apel anonim în care un bărbat afirma că "o bombă va exploda în trei ore, Inch Allah". 

Aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate timp de trei-patru ore şi circa 70 de jandarmi şi poliţişti municipali au fost mobilizaţi, potrivit acestei surse. Autorul a fost identificat, arestat şi plasat în arest preventiv în timpul serii la Rouen (vest). El a fost apoi plasat într-un mediu specializat în cadrul unei spitalizări forţate datorită stării sale psihologice. 

"Este un francez, nici musulman şi nici convertit. El a profitat de un context de ameninţare teroristă. El s-a răzbunat din cauza soţiei sale pe care a vrut să o sperie", potrivit sursei judiciare, care a adăugat că aceasta nu era în camping în timpul apelului telefonic. Populaţia staţiunii Argeles-sur-Mer de la Mediterana, deseori numită "capitala campingurilor", creşte în timpul verii de la 10.000 la 150.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel