Alertă! ATAC armat în Olanda. LIVE UPDATE

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un bărbat a deschis focul asupra pasagerilor dintr-un tramvai în oraşul olandez Utrecht, mai multe persoane fiind rănite.

UPDATE 5  O amplă acțiune de prindere a atacatorului este în desfășurare, în mai multe zone ale orașului auzindu-se focuri de armă. Poliția a interzis studenților și elevilor să părăsească unitățile de învățământ. De asemenea circulația mijloacelor de transport în comun a fost suspendată.

Poliția a dat publicității prima imagine cu suspectul. Acesta se numește Gokman Tanis și are 37 de ani.

(w670)

 

UPDATE 4 Forțele de ordine au înconjurat o casă, în care se presupune că s-a refugiat atacatorul. După atacul armat acesta ar fi fugit de la fața locului cu o mașină.

UPDATE 3 În urma acestui incident, autorităţile olandeze din provincia Utrecht au decis ridicarea alertei antiteroriste la nivelul maxim. Coordonatorul Naţional Antiterorism a anunţat că s-a decis ridicarea nivelului de alertă în provincie deoarece suspectul este încă în libertate.

UPDATE 2 La căutarile atacatorului participă mai multe elicoptere care survolează orașul. Premierul Mark Rutte și-a anulat toate evenimentele pentru azi și a convocat o ședință de urgență a Guvernului.

UPDATE 1 Premierul olandez Mark Rutte a declarat că atacul pare unul terorist. Autoritățile au confirmat că există cel puțin un mort, în urma atacului. Numărul răniților se ridică la 7.

Mai multe persoane au fost rănite luni într-un incident armat în oraşul olandez Utrecht, a anunţat poliţia locală, relatează Reuters.

Potrivit poliţiei din Utrecht, o piaţă din apropierea unei staţii de tramvai situată în afara centrului oraşului a fost încercuită, echipe de intervenţie sosind la faţa locului. 

Potrivit presei locale, forţele de ordine intervin, alături de trupele antitero. Atacatorul ar fi încă în libertate.

Utrecht este al patrulea oraș ca mărime din Olanda, având 300.000 de locuitori.

 
 

 

(w670)

În curs de actualizare...

sursa foto: Twitter

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel