Alertă alimentară. Chipsuri din cartofi, retrase din magazine din cauza riscului chimic, în Italia/ FOTO

Cristina Iacob |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la mai multe loturi de chipsuri din cartofi din cauza riscului chimic. Este vorba despre produse care folosesc un colorant interzis în Italia. 

Ministrul Sănătății din Italia a anunțat o retragere a trei tipuri de chipsuri produse de compania „Newtoon food Philippines”, comercializate sub marca „La-La Chips”, din cauza unui posibil risc chimic pentru consumatori.

Chipsurile conțin un colorant alimentar chimic 

 

Retragerea vizează chipsurile „Chips Lala Fish Vinegar”, „Chips Lala Fish Sweet Chili” și „Chips Lala Fish Cracker classic”, vândute în pungi ambalate de 50 sau 100 de grame fiecare. Motivul rechemării este legat de utilizarea unui colorant alimentar nepermis de legislația în vigoare, generând un potențial pericol chimic pentru consumatori. Compania Fresh Tropical SrL By Jawad a este responsabilă de comercializarea acestor produse în Italia.

1. Foto: Docu... (chipsuri-retrase-de-pe-piata-din-cauza-riscului-chimic_23871000.JPG)

Într-un efort de a proteja sănătatea publică, autoritățile au luat măsuri urgente pentru a retrage toate pachetele de pe piață, chiar și cele nevândute. Magazinele au fost instruite să îndepărteze produsele de pe rafturi, iar consumatorii sunt sfătuiți să nu consume aceste chipsuri și să le returneze la comerciantul de la care le-au achiziționat.

Citește și: Alertă alimentară. Mure infectate cu norovirus în magazinele din Italia

Aceasta nu este singura alertă alimentară din ultimele zile. Ministerul Sănătății a anunțat și retragerea unor gustări, de data aceasta este vorba de niște pufuleți sub formă de bile de porumb cu aromă de brânză. Compania Yashoda Foods PVT LTD din Rupandehi, Nepal, a fost identificată ca producător al acestor produse, iar retragerea se aplică tuturor loturilor cu datele de expirare până la 14.10.2024.

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel