Alegeri prezidențiale 2019. Mesajele candidaților înscriși pentru cursa spre Cotroceni. Iohannis, VIRAL cu mesajul „PORN”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Mesajele de campanie au apărut deja pe bannere la fiecare colţ de stradă. Prezidenţiabilii încearcă să convingă prin mesaje puternice, iar în cazul unora, cum este chiar şeful statului, atrag şi zâmbete. Primele litere din mesajul lui Klaus Iohannis înseamnă „PORN”, au remarcat internauţii.

Deşi campania oficială începe pe 12 octombrie, candidaţii la prezidenţiale au dat startul competiţiei, amplasând corturi şi bannere cu mesaje.

Mesajul actualului preşedinte Klaus Iohannis este „Pentru o Românie normală”, luând fiecare primă literă din cuvânt se ajunge la cuvântul „PORN”. Acesta detaliu a devenit viral pe Facebook, iar mesajele nu s-au lăsat aşteptate:

„Ce iese dacă abreviem sloganul lui Iohannis? E de pe pagina oficiala. Preşedintele porn? E bun, potrivit, veridic, nu? Că parcă toţi ne-au ... în anii ăştia din toate poziţiile”.

„PORN Level : President”

„Echipa lui KWI nu bubuie deloc de inteligenta. Asta e clar! Cum sa-i faci presedintelui in functie un astfel de slogan - PORN??!! Am tot sperat sa fie fake!”, a scris şi jurnalistul Bogdan Ocnaru, pe Facebook.

Sloganul premierului Viorica Dăncilă este „Alături de fiecare român”. Candidatul PSD pune accentul, în lupta pentru prezidenţiale, pe cetăţeni, din spusele sale.

Mesajul de campanie al prezidenţiabilului USR-PLUS, Dan Barna, este „Fericiţi în România".

Şi UDMR va merge alături de Kelemen Hunor în cursa pentru Cotroceni cu mesajul „Respect pentru toţi".

Theodor Paleologu, candidatul susţinut de PMP, îşi rezumă obiectivele campaniei în trei cuvinte: „Respect. Educaţie. Performanţă”.

Fostul şef al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi liderul Pro România, Victor Ponta, principalii susţinători ai candidatului Mircea Diaconu, trimit un mesaj electoratului „Semnează pentru Mircea Diaconu cu bună credinţă."

Viorel Cataramă a declarat, pentru MEDIAFAX, că va candida ca preşesinte al partidului politic Dreapta Liberală, cu un mesaj ProCapitalism. „Vrem să trimitem socialismul în istorie".

Şi Alexandru Cumpănaşu, care a anunţat că intră în lupta pentru prezidenţiale, drept candidat independent, a declarat că şi-a ales deja sloganul pentru campanie: „Lupt cu Mafia". „O Romanie fără clanuri şi fără mafie e ce îmi doresc".

Ramona Ioana Bruynseels, propunerea de candidat pentru prezidenţiale din partea Partidului Puterii Umaniste transmite: „E timpul pentru o nouă alegere, un nou viitor şi o nouă Românie".

Partidul democraţiei şi al Solidarităţii, platforma Demos, l-a propus pe activistul Claudiu Crăciun, care mizează pe egalitatea dintre oameni, în lupta pentru Cotroceni.

Gheorghe Funar, fostul primar al oraşului Cluj-Napoca, şi-a construit mesajele politice pentru campanie, în jurul ideii de valorificare a bogăţiilor naturale.

Cătălin Berenghi, din patea Parrtidului DAC, are drept slogan „Gata cu batjocura!".

Unele corturi ale prezidenţiabililor au fost deja vandalizate sau folosite drept spaţiu pentru tarabele femeilor sau bărbaţilor care vând haine sau fructe şi legume.

Candidaţii se pot înscrie la BEC în cursa pentru Cotroceni până pe 22 septembrie, ora 24.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale are loc pe 10 noiembrie în ţară, iar în străinătate între 8 şi 10 noiembrie. Dacă niciunul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea de voturi ale alegătorilor se organizează al doilea tur, pe 24 noiembrie. Lista candidaţilor este deja una lungă.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel