Alegeri Marea Britanie. Previziunile premierului Boris Johnson

Andreea Cosma |
Data publicării:

Competiţia electorală din Regatul Unit nu ar putea fi mai strânsă, a estimat miercuri premierul britanic Boris Johnson, cu o zi înaintea alegerilor parlamentare anticipate din ţara sa, transmite Reuters.

''(Competiţia) Competiţia electorală din Regatul Unit nu ar putea fi mai strânsă, a estimat miercuri premierul britanic Boris Johnson, cu o zi înaintea alegerilor parlamentare anticipate din ţara sa, transmite Reuters., nu ar putea fi mai strânsă. Le spun tuturor că există un risc real ca mâine să avem un alt parlament fără o majoritate absolută (aşa-numit 'hung parliament'), ceea ce înseamnă mai multă ezitare, mai multe amânări, mai multe tergiversări, mai multă paralizie pentru această ţară'', a declarat Johnson pentru postul de televiziune Sky News.

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de YouGov pentru postul Sky News indică faptul că Partidul Conservator, al premierului Johnson, ar urma să obţină 339 de mandate parlamentare, cu 21 mai multe faţă de alegerile din 2017.

Opoziţia laburistă este creditată cu 231 de mandate - în scădere cu 31 faţă de anul 2017, Partidul Naţional Scoţian cu 41 (în creştere cu şase), Partidul Liberal-Democrat cu 15 locuri (mai multe cu trei comparativ cu 2017), partidul galez Plaid Cymru cu patru mandate şi Verzii cu un mandat.

Sondajul YouGov a fost realizat în ultimele şapte zile, pe un eşantion reprezentativ de 105.612 cetăţeni britanici cu drept de vot

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel