Alegeri locale în Marea Britanie. Un singur candidat român a câștigat până acum

Elena Didila |
Data publicării:
Sursa foto Facebook Teo Benea
Sursa foto Facebook Teo Benea

Rezultatele slabe ale Partidului Conservator britanic de la ultimile alegeri locale de pe 5 mai.Conservatorii au pierdut controlul asupra a trei cartiere emblematice din Londra, în timp ce laburiștii și-au întărit și mai mult controlul asupra capitalei. 

Până la acest moment, se sție sigur că cel puțin trei candidați români nu au reușit să ajungă în funcții de consilieri locali.

Este vorba despre Adam Daniel, independent, candidat pentru consiliul Redbridge, Moraru Daniel, Partidul Conservator, tot în Redbridge, care a fost foarte aproape să fie ales, Lazăr Florin, Partidul Conservator, care a candidat pentru consiliul Barking and Dagenham.

Primul consilier român ales în Londra este Teo Benea, din partea Partidului Laburist, care a reușit o victorie importantă în Brent, potrivit ziarulromânesc.net.

Teo Benea a obținut 1492 de voturi care au dus-o în funcție cu un procent de 23.04%.

Teo Benea este descrisă pe pagina Partidului Laburist Brent ca având o experiență solidă în campanie și o muncitoare pentru rezidenții locali, cu o experiență ca organizatoare pentru Partidul Laburist.

În calitate de emigrantă din prima generație, este, de asemenea, pasionată în mod deosebit de a sprijini grupurile subreprezentate să voteze, inclusiv cetățenii UE și Commonwealth.

 

 

Alegeri în Marea Britanie: Conservatorii lui Boris Johnson, striviți de laburiști în capitală

 

Conservatorii se apropie de una dintre cele mai grele înfrângeri din istoria alegerilor locale din Marea Britanie. Partidul Laburist a reușit performanța de a câștiga consiliile Barnet, Wandsworth și Westminster, vechi fiefuri ale conservatorilor.

Cartierul Wandsworth din Londra a fost al conservatorilor timp de 44 de ani, în timp ce Barnet și Westminster nu fuseseră niciodată deținute de laburiști.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a salutat victoria din Wandsworth drept o „noapte istorică și fericită pentru laburiști”.

 

Laburiștii câștigă zone care nu le-au aparținut niciodată

 

Cu toate acestea, în timp ce partidul lui Sir Keir Starmer a câștigat teren în capitală, există o imagine mixtă în altă parte, cu înfrângere în Hull în fața liberal-democraților, dar succes în noua autoritate Cumberland.

Secțiile de votare s-au închis joi, 5 mai, la 22:00, în cele 200 de autorități locale care organizează alegeri, 75 dintre acestea fiind în Anglia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel